Arriba l'onada de calor provocant un diumenge tòrrid a l'Ebre

La forta onada de calor s´allargarà durant tota la setmana. Riba-Roja d'Ebre arribava ahir a les sis de la tarda als 37,5 graus i es convertia en la temperatura més elevada de tota la província

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir va ser un dia extraordinàriament calorós arreu de Catalunya, però sobretot a les comarques de Ponent i interior de les Terres de l’Ebre.

D’entre les xifres recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya, destaca la del municipi de Riba-Roja d’Ebre, on a les sis de la tarda s’arribava a 37,5 graus centígrads. També a altres pobles ebrencs com Ascó o Batea els termòmetres s’enfilaven fins a 37,5 i 37,2 graus.

La marinada, en canvi, ha frenat els termòmetres a la part més litoral de l’Ebre, on les màximes han pogut baixar fins a quatre graus respecte al dissabte.

Protecció Civil de la Generalitat alerta, però, que avui i, sobretot, dimarts la tendència és que l’onada de calor es generalitze arreu de Catalunya. I a l’Ebre, malauradament, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, la previsió és que durant els pròxims dies continue superant-se la temperatura màxima extrema.

Per aquest motiu, Protecció Civil manté l’alerta del pla Procicat per l’onada de calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que l’episodi d’altes temperatures es faça més general a tot el territori i la DGPC demana a la ciutadania que extreme les precaucions si fa activitats a l’exterior per evitar incidències com possibles incendis.

Sobretot es recomana evitar activitats prop d’urbanitzacions o boscos que puguen provocar focs forestals, ja que el risc d’incendis s’ha avançat un mes a les comarques de l’Ebre, amb una primavera tan poc plujosa com la passada.

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya manté la fase 2 d’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut. Convé hidratar-se sovint i evitar el sol directe sobretot a les hores del migdia.

Primavera estiuenca

Sembla que enguany serà un dels anys més calorosos en dècades o, almenys, sí que ho ha sigut la darrera primavera.

L’Observatori de l’Ebre va registrar, en aquest sentit, el mes de maig més calorós des de 1880. En aquesta ocasió també un municipi de la Ribera d’Ebre arribava a xifres extraordinàries. La localitat de Vinebre va assolir el 14 de maig el rècord històric de temperatura màxima en un mes de maig a Catalunya, en superar els 36,6 graus centígrads.

Amb tot, però, aquestes xifres no garanteixen que la resta de l’estiu siga tan extremadament calorós.

Comentarios
Multimedia Diari