Art al carrer amb un mercat a la vora del riu a Tortosa

Des de fa sis anys un grup d’artistes organitza el Mercat Mensual d’Art i Artesania i promouen una cistella solidària

05 enero 2020 16:00 | Actualizado a 05 enero 2020 16:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Que el Passeig Felip Pedrell, a la vora del riu Ebre a Tortosa, puga convertir-se, mica en mica, en un passeig ple d’artistes com el del Sena de París. Aquest és el desig d’un grup d’artistes que, el primer dissabte de casa mes des de fa sis anys, s’agrupa per celebrar el Mercat Mensual d’Art i Artesania a Tortosa. 

L’organitzadora de la iniciativa és l’artista tortosina Mai Urgell. Explica que l’objectiu és traure l’art al carrer. «Apropar-lo a la gent, treure’l de les galeries i donar-lo a conèixer més entre la ciutadania», afirma. Així, una vintena d’artistes i artesans de tot tipus exposen les seues obres i creacions al passeig del riu, a la vora de les lletres de «Tortosa». No són sols de la capital ebrenca sinó que també provenen d’altres localitats de les Terres de l’Ebre com Roquetes, la Ràpita, Benifallet o fins i tot del nord de Castelló com Penyíscola.

El grup és obert i qualsevol artista o artesà pot afegir-se a exposar les seues creacions. Els membres volen seguir creixent i ampliar-se. "Donem les gràcies a l'Ajuntament, que sempre ens ha donat suport", destaca Urgell.

Ahir al matí participava per primer cop al mercat la il·lustradora Alyona Shilina. L’artista, provinent de Moscú, fa sis anys que vivia a Barcelona i recentment s’ha traslladat a la Ràpita. Les seues són unes precioses creacions protagonitzades per animals. «Són il·lustracions d’estil propi, molt divertides amb un toc infantil... Utilitzo la tinta xina i l’aquarel·la», explicava.

Emilia Garcia hi participa des de fa mig any i prové d’un grup d’artistes de Manresa. «En arribar a les Terres de l’Ebre, vaig preguntar si hi havia un grup d’artistes o artesans, i em van dir que contactés amb Mai. El que intentem és créixer, i volem que més gent participe», deia. L’artista ofereix quadres de tècnica mixta, fets amb espàtula i els dits, a més d’altres creacions com nines japoneses.

Pels volts de Nadal, cada any el grup d'artistes organitza una cistella d'art solidària, amb obres i creacions dels membres del mercat, que se sortejarà amb el Sorteig del Niño. La cistella es prepara amb la col·laboració del Club Lions de Tortosa. Tots els beneficis aniran a la Lliga contra el Càncer de les Terres de l'Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari