Artur Mas posa les biblioteques com a símbol de cultura enfront de la barbàrie

El president inaugura la biblioteca pública de la Ràpita, on recorda la necessitat de lluitar contra fets violents com els succeïts a França

19 mayo 2017 23:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Artur Mas, va visitar ahir les Terres de l’Ebre, per inaugurar dues actuacions realitzades als municipis d’Arnes i Sant Carles de la Ràpita i sobretot per difondre el seu missatge favorable al procés sobiranista.

Al municipi rapitenc, punt culminant de la visita, inaugurà oficialment la biblioteca Sebastià Juan Arbó, posada en servei a finals de juny de 2014.

El president va recórrer les instal·lacions acompanyat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, i va saludar diversos nens que estaven llegint a l’interior de l’equipament.

En el seu parlament, Mas va recordar la seva recent assistència a la multitudinària manifestació a París contra els atemptats al setmanari satíric Charlie Hebdo per realçar els equipaments de les biblioteques.

«Són uns equipaments idonis per estendre la cultura, que és la millor manera de lluitar contra la barbàrie, la violència, la intolerància i la incomprensió».

El president recordà, a més, que malgrat els «anys durs de recessió i crisi», el Govern de la Generalitat ha prioritzat la «inversió en les biblioteques i se n’han fet més», arribant a assolir un mínim d’una biblioteca a cada capital de comarca i a totes les poblacions de més de 30.000 habitants. Concretament, afirmà que a Catalunya hi ha actualment en servei 378 biblioteques, mentre que fa sis anys n’hi havia unes 330.

L’equipament ha tingut un cost d’1,47 milions d’euros, 808.407 dels quals a través d’un ajut del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i el Departament de Cultura. Ofereix els serveis propis de biblioteca pública i és la primera de l’Ebre que comptarà amb el sistema RFID d’autopréstec de documents. Disposa d’unes 18.000 referències de llibres, un miler de CD i un miler més de DVD.

L’alcalde de la Ràpita va recordar l’impuls del projecte a càrrec de l’anterior equip de govern, la tasca duta a terme pels equips tècnics i l’arquitecte, i el fet que el nou equipament potencia encara més aquesta zona de la població, amb diversos equipaments esportius, culturals i del món de l’ensenyament. En aquest sentit, Martín Masdéu demanà públicament a Mas ajut per dur a terme una actuació important a l’escola pública Carles III, «un equipament que ha quedat obsolet», subratllà.

Comentarios
Multimedia Diari