Arxivada la causa contra un home que causà un incendi a Tortosa

El foc va cremar mitja hectàrea de terreny forestal i agrícola en un barranc. Es va iniciar per una crema de branques d’olivera

04 abril 2020 10:20 | Actualizado a 04 abril 2020 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia ha arxivat les diligències d’investigació obertes l’any passat arrel d’un incendi forestal que va cremar mitja hectàrea de terreny al terme municipal de Tortosa per culpa de la crema d’unes branques d’olivera, segons van determinar els agents rurals.

El foc es va detectar minuts després de les dotze del migdia al paratge anomenat Barcelles. En rebre’s l’avís van ser mobilitzades set dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter bombarder. A les 14.24 hores, el foc es donava per controlat. Es van cremar 2.400 metres quadrats de terreny forestal i 2.500 d’agrícola, tot de propietat privada.

A l’àrea d’inici de l’incendi es va detectar la presència d’una crema de restes agrícoles procedents de la poda d’olivera. També es van veure fins a cinc cremes agrícoles a menys de 25 metres del barranc de Favaret.

L’inici del foc es va determinar que era una de les fogueres que s’havia encès al matí l’imputat, veí de Mas de Barberans, segons els agents rurals. Ho va reconèixer voluntàriament l’acusat. Va dir que quan va detectar que cremava el barranc, va intentar apagar les flames però que, en veure que no podia, va trucar al 112.

L’home va incomplir les mesures de prevenció d’incendis forestals ja que no disposava d’autorització per encendre foc i, a més, la crema la va fer a 15 metres del barranc en un dia no hàbil. A més, estava activat el Pla Alfa nivell 2, per la qual cosa la crema de restes agrícoles queda suspesa.

A l’hora de l’arxiu, el fiscal va tenir en compte que la massa forestal que va estar en perill era inferior a les 500 hectàrees, que la superfície forestal autorregenerable era entre el 60 i el 100 per cent, i finalment que l’afectació a la vida silvestre, a l’economia local i l’alteració del paisatge era inapreciable, sent baix el risc d’erosió.

En no haver un greu perjudici per al medi rural, el Ministeri Públic decideix tancar les diligències prèvies.

Comentarios
Multimedia Diari