Arxivada, per falta de proves, la denúncia per l'agressió contra animalistes a Camarles

Els vídeos no permeten determinar l'autoria de fets com el llançament de pedres o puntades de peu a les activistes

09 enero 2020 16:14 | Actualizado a 24 enero 2020 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La titular del jutjat número 2 de Tortosa ha arxivat la denúncia presentada per activistes de l'entitat animalista AnimaNaturalis per les agressions patides quan sortien de gravar imatges d'un bou embolat a Camarles (Baix Ebre) el passat set de desembre.

En la resolució, a la qual ha tingut accés l'ACN, la jutgessa ratifica l'existència d'infracció penal segons es desprèn de l'atestat policial i la denúncia prèvia de tres agredides davant dels Mossos. Tot i això, les imatges de vídeo aportades per les mateixes activistes no permeten identificar els responsables. Les denunciants van relatar que van ser rodejades quan abandonaven la plaça per un grup de persones –moltes de les quals, menors-, els van tirar pedres i van rebre puntades de peu.

Echan a cuatro animalistas de Camarles tras grabar un bou embolat

Un grupo de activistas que están en contra de las fiestas taurinas se presentaron este domingo en Camarles para grabar y denunciar el bou embolat que estaba programado para las 18 horas. Las cuatro personas, tres mujeres y un hombre, salieron bajo una lluvia de piedras y escortados por la Policía Local.

Els fets van tenir lloc durant els correbous organitzats amb motiu de les festes de la Segregació de Camarles. Cinc activistes d'AnimaNaturalis –quatre dones i un home- van acudir-hi per enregistrar imatges que permetessin documentar possibles infraccions de la normativa de protecció dels animals. Tres d'elles van ser objecte d'agressions diverses. Els van estirar els cabells i a una altra van estar a punt de precipitar-les des de la tanca on estaven.

Quan abandonaven la plaça van ser rodejades per un grup de persones, bona part d'ells menors: van ser amenaçades i insultades. Una de les activistes va rebre puntades de peu. Van denunciar també que se'ls va proferir insults com "putes, et trenco la càmera i et mato"-. "Ens van arribar a llançar pedres i, sortosament, no ens van impactar però vam passar molta por", va detallar la presidenta d'AnimaNaturalis a l'estat espanyol, Aïda Gascón, present també a Camarles. Van poder arribar als seus vehicles i abandonar el poble protegides per agents dels Mossos.

Amb l'informe mèdic de lesions, les tres agredides van presentar aquella mateixa nit una denúncia a la comissaria de Tortosa. Gascón i el noi van declarar com a testimonis. Segons va explicar la mateixa responsable de l'entitat animalista, les activistes, van ser insultades i increpades al llarg de tot l'acte. "Va ser una tarda bastant crispada i tota l'estona vam estar rodejades de gent que ens amenaçava i ens deien que ens trencarien les càmeres", va relatar.

Les animalistes van retreure també a la Policia Local de Camarles que no intervingués, tot i haver estat testimoni dels fets. A la denúncia van incorporar, a més de l'informe de lesions, imatges dels incidents a la denúncia on es podia veure un grup de persones, moltes d'elles menors d'edat, perseguint-les i increpant-les. A partir d'aquests enregistraments, però, la jutgessa no ha pogut determinar el o els responsables de les agressions.

Tot i que existia la possibilitat de recórrer la interlocutòria de sobreseïment provisional, les animalistes agredides han acabar desestimant aquesta opció davant la dificultat que el procediment pugui seguir endavant per la insuficiència de les proves presentades. Malgrat això, la mateixa Gascón va lamentar la participació de menors en les agressions. "Entenem que la nostra presència no agradi gens als aficionats taurins, que els incomodi que portem càmeres i podem esperar que adults reaccionin amb agressivitat, però ens trenca el cor que s'encoratgi a nens i nenes a tractar-nos amb violència i és realment molt trist", va valorar.

Comentarios
Multimedia Diari