Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Arxivat el cas d’un incendi per una foguera mal apagada a l'Ametlla de Mar

El fiscal considera que no hi va haver perill i que l’afectació va ser inapreciable

ÀNGEL JUANPERE

Whatsapp
Arxivat el cas d’un incendi per una foguera mal apagada a l'Ametlla de Mar

Arxivat el cas d’un incendi per una foguera mal apagada a l'Ametlla de Mar

La Fiscalia de Tarragona ha arxivat la causa oberta arrel d’un incendi forestal que es va produir l’any passat al terme municipal de l’Ametlla de Mar i que va cremar 1.200 metres quadrats de terreny. El Ministeri Públic considera que el terreny no tenia caràcter forestal i que l’afectació a la vida silvestre va ser inapreciable.

L’atestat dels agents rurals indica que el foc es va originar a les tres de la tarda del 23 de març al paratge Baldiràs. Els Bombers van rebre l’avís a les 15.49. Es van mobilitzar dues dotacions, que a les cinc de la tarda van donar el foc per apagat.

La zona forestal cremada és de matoll i pi blanc. Els agents rurals van determinar que l’origen de l’incendi va ser com a conseqüència de l’incompliment de les mesures establertes en matèria de prevenció d’incendis a l’hora de realitzar la crema de restes vegetals. Al matí es van fer treballs de poda i es van cremar les restes, a quatre metres del terreny forestal. El responsable de la foguera no va apagar les brases ni va assegurar el perímetre al voltant de la crema. Els agents rurals van constatar que aquestes restes no estaven apagades amb aigua, com determina el permís demanat, quedant un gruix de cendres d’uns deu centímetres.

Temas

Comentarios

Lea También