Arxiven la causa sobre l'adjudicació d'obres a l'Ajuntament d'Alcanar

Hi estaven imputats l'alcalde i l'exregidor d'Urbanisme, així com treballadors municipals i empresaris locals

19 mayo 2017 22:10 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge ha arxivat la causa oberta contra 19 persones –entre polítics, funcionaris municipals i constructors– per suposades irregularitats en l’adjudicació de diverses obres públiques per part de l’Ajuntament d’Alcanar entre els anys 2008 i 2013.

Entre els imputats figuraven l’alcalde, el republicà Alfons Montserrat, i l’ara exregidor d’Urbanisme, Manel Martí. Ahir, la jutgessa va prendre declaració a cinc testimonis. Una vegada acabats els interrogatoris, va lliurar a les parts la interlocutòria on anunciava el tancament del cas.

El 20 de novembre de 2013, una comitiva judicial, formada per una desena d’agents de la Guàrdia Civil i la secretària del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d’Amposta es va presentar a l’Ajuntament d’Alcanar.

L’objectiu era endur-se documentació de les adjudicacions que havien realitzat el consistori durant diversos anys. L’actuació judicial venia arrel de dues denúncies presentades, una per part d’un veí i l’altra per un anònim. S’investigava uns presumptes delictes contra l’Administració i la Hisenda Pública, entre ells els de prevaricació, malversació, revelació de secrets i manipulació de concurs públic.

Després del decomís de documents, el 16 d’octubre de 2014 la Guàrdia Civil va tornar a entrar a l’Ajuntament i va detenir, «de forma preventiva», l’alcalde, el llavors regidor d’Urbanisme i tres constructors en l’anomenada Operació Carraus. Tots van quedar en llibertat amb càrrecs unes hores més tard.

Entre les obres de les quals es va requerir tot tipus d’informació hi havia la reforma dels carrers Unió i la Pau, la rotonda dels Alfacs, la prolongació de l’avinguda Catalunya, les obres de millora de l’escola municipal de música, la reforma de les dependències de la Policia Local, o l’adquisició dels terrenys on s’ubica el jaciment ibèric de Sant Jaume; totes actuacions amb un pressupost inferior als 200.000 euros.

Ara, després de menys de dos anys d’investigació, l’actual jutgessa instructora –no és la mateixa que va començar el cas– ha decidit tancar l’assumpte de forma provisional, ja que es podria arribar a reobrir si hi hagués noves proves.

Ahir al matí estaven citats a declarar cinc persones per acabar la part testifical de les diligències prèvies.

Pel Jutjat van passar la tècnica d’Administració General de l’Ajuntament, l’aparellador municipal i tres constructors. Una vegada acabat de prendre declaració, la jutgessa, Maria Lourdes Chasan, va lliurar a les parts la interlocutòria –d’un sol full– de sobreseïment provisional de les actuacions.

En l’escrit es recorda que havent-se practicat les diligències essencials, de tot l’investigat no «apareix degudament justificada» la perpetració del delicte. Ara, les parts i el fiscal tenen tres dies per presentar recurs de reforma davant el mateix Jutjat.

 

Comentarios
Multimedia Diari