Arxiven la investigació contra l’alcalde de l'Ampolla Francesc Arasa

El jutjat decreta sobreseïment provisional pel suposat delicte de propaganda electoral

25 mayo 2018 09:31 | Actualizado a 30 mayo 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Jutjat número 2 de Tortosa ha decretat el sobreseïment provisional de la investigació contra l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, pel suposat delicte de propaganda electoral per la presència de llaços grocs i pintades en espais públics durant la passada campanya electoral pel 21 de desembre. 

Com va comunicar ahir a la tarda l’Ajuntament de l’Ampolla, l’alcalde Francesc Arasa va ser un dels nombrosos batlles de les Terres de l’Ebre cridat a declarar per la Junta Electoral de Zona, que el va acabar denunciant després de requerir-li que retirés símbols «partidistes» –entre els quals, llaços, estelades i pancartes demanant la llibertat dels presos polítics.

El 12 de març passat va ser citat a declarar al jutjat de Tortosa com a investigat. Allí l’alcalde va recordar que el 5 de desembre el consistori va retirar en 24 hores els símbols considerats partidistes, tal com havia requerit la Junta Electoral.

Només van quedar els símbols o pancartes que es trobaven en espais que no eren de titularitat municipal.

No hi ha prous motius
El delicte en matèria de propaganda electoral preveia penes de presó de 3 mesos a 1 any o una multa de 6 a 24 mesos, tal com va informar el Diari al març.

La resolució d’arxiu assumeix ara que no existeixen prou motius per acusar l’investigat, en la seua condició d’alcalde, com a autor, còmplice o encobridor de posar llaços grocs i realitzar pintades de «llibertat presos polítics» a les vies públiques de la localitat del Baix Ebre durant el 17 de desembre.

Malgrat considerar la resolució com a favorable, Arasa ha presentat recurs per demanar el «sobreseïment lliure», ja que considera aquesta opció com a més respectuosa amb els principis de seguretat jurídica i de presumpció d’innocència.

La carta de l’alcalde de Benissanet es fa viral

L'alcalde de Benissanet per ERC, F. Xavier Arbó, ha contestat a través d’una carta, amb rebuig i contundència, a la missiva del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, després que aquest enviés un comunicat escrit a tots els consistoris catalans demanant que mantinguessen la «neutralitat» als espais públics. La resposta de l’alcalde ebrenc  va fer-se viral ahir. 

«Estalviïs la seua disposició al poble de Benissanet, i aprofiti aquest hipotètic temps que no necessitem de vostè, per fer lo bé al seu país», etzibà a la missiva. L’alcalde de la Ribera d’Ebre li recorda al delegat del Govern Millo que en un ple extraordinari celebrat el 5 d’octubre l’Ajuntament va demanar la seua dimissió i el va declarar persona ‘non grata’ al municipi «com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials vers els votants de l’1-O». 

Tot seguit Arbó afegeix: «queda clara quina és la meva opinió vers vostè com a representant del feixista govern espanyol, caverna encapçalada pels seus, amb la complicitat del PSOE, C’s i altres, disposats a aniquilar els drets bàsics i universals de la meva terra i la meva gent, Catalunya».

Dimecres també es coneixia la notícia que l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, va optar per estripar la carta del delegat del Govern espanyol. 

Comentarios
Multimedia Diari