Ascó aprova un nou complex de piscines i alberg

El projecte preveu la cobertura de la piscina actual, un edifici amb àrea d\'hidroteràpia, gimnàs, restaurant i l'alberg municipal

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’empresa municipal Ascó Serveis ha tret a licitació l’esperat projecte de construcció de les noves piscines, zona terapèutica i alberg municipal. Una obra pressupostada en 3,1 milions d’euros, que substitueix un primer projecte aturat per la fallida de l’empresa constructora i que superava els sis milions d’euros de pressupost.

Ubicada a la mateixa parcel·la on hi ha les actuals piscines d’estiu, entre els carrers Margarita Sevil i Joan XXIII, el nou complex preveu tres gran àrees. Per una banda, es construeix una cobertura retràctil per a l’actual piscina, d’uns 25 metres de llargada. La coberta es projecta amb material semitransparent que garanteix les condicions tèrmiques a l’interior. La solució redueix considerablement el pressupost respecte a l’anterior projecte, on es preveia la construcció d’una nova piscina coberta.

Al voltant de la piscina s’edifica una nou edifici de dues plantes. La planta baixa acollirà un alberg municipal –proposta guanyadora en una edició dels pressupostos participatius promoguts per l’Ajuntament–, un gimnàs i un complex d’hidroteràpia. Aquesta última àrea es dividirà en una piscina d’uns 15 metres de longitud i baixa fondària, una sauna i sales per a fer massatges.

Places d’allotjament

L’alberg, al seu torn, disposarà de 46 places d’allotjament, dividides en quatre estances. Un dormitori col·lectiu amb capacitat per a 25 places, i tres estances més per poder oferir allotjament a grups reduïts en habitacions independents amb capacitat de cinc, set i nou places. Les peces que componen l’alberg, a més dels dormitoris (amb banys i lavabos que esta integrats al dormitori i en les habitacions de grup) són l’aula taller per a activitats col·lectives i d’esplai, bugaderia i cuina amb aigüera.

Fonts municipals remarquen que a dia d’avui el municipi no disposa de cap plaça d’allotjament, raó per la qual l’equipament cobrirà en part aquesta mancança.

Per la seva banda, el gimnàs s’ha definit amb tres sales independents per a les activitats de musculació, fitness i pilates. Aquestes tres sales es poden unir entre si per conformar una única zona per a la celebració d’esdeveniments i exposicions.

A la planta superior de l’edifici, s’atorgarà en règim de concessió un bar-restaurant per donar servei als usuaris de les piscines i l’alberg. Es podran usar fora de l’horari de funcionament de les piscines en disposar d’accés des de l’exterior.

Al costat de la cafeteria, a la part l’exterior, se situa una terrassa coberta amb para-sols que s’uneix visualment amb el parc de jocs infantils, al qual es pot accedir des de l’interior del complex i directament des del carrer de Margarida Sevil.

A més, en aquesta zona es projecta una pista de voleibol de platja amb funcions esportives i terapèutiques.

El termini d’execució de les obres se situa entre els 8 i 10 mesos, apunten fonts municipals. L’obra s’espera adjudicar la propera primavera, probablement en aquest mandat municipal.

Comentarios
Multimedia Diari