Ascó celebra la Mostra d’Oficis i la Fira de Vi

Una setantena d’artesans professionals i més d’una vintenta de cellers visitaran el municipi els pròxims dies 19 i 20 de maig

17 mayo 2018 09:00 | Actualizado a 17 mayo 2018 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ascó es prepara per un cap de setmana de molta activitat. Els propers dies 19 i 20 de maig es duran a terme de forma paral·lela la 6a Mostra Intercomarcal de Vins, el Tastavin’s; i la XI Mostra d’Arts i Oficis.  

Un any més, passejant pels carrers dels casc antic del municipi es podrà gaudir del treball d’una setantena d’oficis i de mestres artesans reconegut per la Generalitat de Catalunya. Picapedrers, filadors, joiers, matalassers, terrissaires, forjadors, espardenyaires, cosidors, fusters...entre molts altres. La mostra, a banda, tindrà alguns estands gastronòmics i comercials, per tant en total seran 120 parades les que formaran la fira. Es tracta d’artesans professionals provinents de Catalunya, i alguns de la resta de l’Estat. 

Aquesta es la sisena edició en la que la Mostra d’Arts i Oficis es complementa aquests dos dies amb el Tastavin’s, per tal d’enriquir encara més la visita a Ascó. La mostra estarà ubicada a la plaça Vallxiqué, i enguany hi participen en total 23 cellers provinents de la DO Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta i DO Montsant. Els tastos de vins es complementaran amb degustacions gastronòmiques. La copa, més la portacopa més sis degustacions té un preu de 10 euros. El tiquet de sis degustacions sense copa val 5 euros. 

Cal destacar el Vermut electrònic que tindrà lloc diumenge a les dos del migdia amb la degustació de diferents vermuts dels cellers presents al Tastavin’s.

En el marc de la Mostra d’Arts i Oficis es duran a terme més d’una vintena de tallers participatius, englobant una gran veritat d’oficis. Des d’un taller de joieria, passant per l’estampació tèxtil, la creació d’atrapasomnis o com teixir una bufanda, fins a tallers de terrissa, entre molts altres.

A la plaça de Cal Cavaller estarà l’espai Jugacirc, espai familiar de circ, amb malabars i jocs d’habilitat, equilibris, entre d’altres, que tindran lloc el dissabte a partir de les vuit de la tarda i el diumenge al llarg del matí. 

Un dels tallers més destacats és el de ‘Vine a juga amb nosaltres! Jugant tots junts som imparables!’, impartit per Jeroni Moragas, a la plaça de Cal Cavaller el diumenge a les cinc de la tarda. El taller consistirà en dur a terme jocs tradicionals, com per exemple el de la cadira o el del mocador, però amb les dificultats que pot tenir una persona amb discapacitats, amb l’objectiu de saber posar-se a la seva pell. 

El dissabte a les vuit de la tarda hi haurà Havaneres a la plaça Nova, i es repartirà rom cremat i carquinyolis. A la nit a Cal Cavaller hi haurà l’actuació del cantautor ebrenc Joan Rovira.

Exposicions
Pel que fa a les exposicions que es poden veure en el marc de la mostra, està d’una banda ‘L’aixovar de les iaies’, a la sala d’exposicions del carrer Major; a Cal Cavaller estarà exposada una mostra d’artesania religiosa; o al Pou de la Neu es podrà visitar l’exposició de “Eines del camp”, entre d’altres. 

A banda, durant els dos dies de la fira es realitzaran visites guiades al casc antic. També hi haurà passejades en carro i passejades en ruc per a petits i grans. 

La ruta de la Mostra d’Arts i Oficis
La ruta de la Mostra d’Arts i Oficis comença al carrer dels Clots, segueix pel carrer Hospital, per la plaça de l’Església, pel carrer Major, pel carrer plaça Nova i arriba fins a la plaça Vallxiqué, on està ubicat el Tastavins. De tornada es pot anar pel carrer de Baix fins arribar a la plaça del Cavaller.

Comentarios
Multimedia Diari