Ascó encén la foguera de Sant Antoni

Després d'un dels actes més simbòlics, els Tres Tombs, el municipi ahir va celebrar les primeres 'corrides'

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir Ascó va viure un dels seus dies més emblemàtics de les festes majors dedicades a Sant Antoni, amb uns actes destacadíssims com són els Tres Tombs, les «corrides» o curses, i l’encesa de la foguera.

Així, a primera hora del matí va celebrar-se el clàssic Tres Tombs, la benedicció dels animals i la missa de Sant Antoni. Després es va portar en seguici la imatge de Sant Antoni (prèviament recollida de la casa del clavari de l’any passat) a casa del clavari d’enguany, Jordi Martínez, on restarà fins a l’any vinent.

Un altre dels elements més importants de les festes de Sant Antoni són les «Corrides», que és la forma com al municipi s’anomenen les curses de cavalls, matxos i rucs. El qui dóna la sortida de les corrides ho fa amb una frase feta molt típica d’Ascó: «Sant Antoni mos guardo!», una forma d’encomanar-se al Patró per evitar que els animals i els genets prenguen mal.

Ahir al migdia va ser la primera jornada de les «corrides» de les festes. A les curses de cavalls d’ahir, els guanyadors van resultar, per aquest ordre: Marc Martínez, Albert Troyano i Josep Martínez. Pel que fa a les curses de matxos, en primer lloc va quedar Edgar Pallejà; en segon, Joan Serra, i en tercer, Youssef Bouakka. Finalment, en el cas de les «corrides» de rucs, els guanyadors van ser: Miquel Jornet, Karim Bouakka i Youssef Bouakka.

Avui a les dotze del migdia tornaran a celebrar-se les «corrides» al circuit de Sant Antoni amb les tres modalitats de cavalls, rucs i matxos. Serà demà, diumenge, quan les curses es tornaran encara més emocionants, ja que se celebraran als Clots, un carrer del poble molt costerut.

Finalment, ahir a mitja tarda es va encendre la foguera, ubicada al bell mig de la plaça de l’Església. Hi van participar el clavari i els majorals, les pubilles i les damisel·les. Durant aquest cap de setmana, a partir de les sis de la tarda i fins ben bé la mitjanit, té lloc al voltant de la foguera la ballada de jotes i sardanes. Després se celebra el sopar popular cada dia amb un àpat diferent i té lloc un espectacle sorpresa.

En el cas d’ahir a la nit, l’orquestra Tangara va posar la música al Casal Municipal a partir de mitjanit. Avui serà el torn de l’orquestra Metropol.

Comentarios
Multimedia Diari