Ascó, més a prop teu que mai

Ha impulsat polítiques d’atenció a les persones i ha estat capdavanter en polítiques de reactivació econòmica 

12 marzo 2021 13:29 | Actualizado a 12 marzo 2021 13:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dotze mesos d’ençà que es van començar a aplicar
les primeres mesures per combatre el coronavirus. Dotze mesos en què valors com la cooperació o la solidaritat han estat molt necessaris. Des dels ajuntaments, l’administració més propera, ha calgut reinventar-se per donar suport a la població, per acompanyar les persones afectades, per no deixar caure l’economia. L’Ajuntament d’Ascó s’ha fet seu el lema ‘Més a prop teu que mai’, ja que ha volgut prendre la iniciativa, impulsar polítiques d’atenció a les persones i ser capdavanter en les polítiques de reactivació, en actuacions en matèria social, econòmica i sanitària. 

Primer, les persones

Ja des d’un bon principi es va posar per davant la necessitat d’oferir un servei d’acompanyament en el confinament més dur a les persones majors de 70 anys i altres col·lectius vulnerables que va consistir en un servei de compra d’aliments i de productes de primera necessitat, així com mantenir un contacte telefònic amb els més grans del poble. Durant el tancament dels centres educatius es va oferir connectivitat i dispositius a aquells alumnes de l’Escola Sant Miquel d’Ascó i de l’Institut de Flix que així ho requerien. Calia evitar la bretxa digital. Així, deu famílies de l’escola van rebre una targeta de 2Gb mensuals de dades, mentre que a sis alumnes de l’institut se’ls va facilitar igualment una targeta amb les mateixes condicions i sis portàtils. La Residència d’Avis d’Ascó ha estat al centre de l’interès municipal, donant suport a la gestió realitzada pels seus responsables i implicant-se en tot allò que es pogués oferir des de l’Ajuntament. Tots els seus residents ja es troben vacunats. La cultura cura, i al llarg d’aquest temps s’han anat programant actes adaptant-los a les circumstàncies. Malgrat la suspensió de les festes majors d’estiu i d’hivern, s’ha mantingut una programació estable d’activitats familiars i aprofitant també Vídeo Ascó TV i les xarxes socials municipals per afavorir la participació en els esdeveniments. 

Amb l’economia productiva 

La crisi sanitària ha impactat de forma directa l’estructura empresarial del municipi. L’objectiu principal de govern ha estat donar suport al teixit econòmic i productiu. S’han impulsat diverses línies d’ajut: a autònoms, microempreses i petites empreses de fins a 15 treballadors; i una específica en l’àmbit de les activitats de restauració, de les activitats culturals d’arts escèniques i musicals i dels centres d’estètica i bellesa. L’Ajuntament es va decidir suspendre les quotes dels serveis que presta (Llar d’Infants, Escola de Música, cursos de ball i de restauració de mobles), es va ajornar el pagament d’impostos i taxes i s’ha agilitzat el pagament de factures pensant en els autònoms i PIMES.  

La salut, una prioritat 

Una iniciativa pionera ha estat l’estudi Covid en què s’ha fet una anàlisi de l’estat immunitari del virus entre la població d’Ascó, promogut per l’Ajuntament d’Ascó, coordinat per l’Hospital Sant Joan de Reus amb la col·laboració del Biobanc de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. La importància d’aquest estudi és conèixer el significat real de la immunitat en referència al tipus i durada de la protecció que pot oferir. L’estudi es va adreçar als majors de 14 anys i hi va participar al voltant del 50% de la població. Els resultats de la primera fase de l’estudi van constatar que només el 2,63% de la població del municipi havia estat en contacte amb el virus. 
En aquest període ha estat important la desinfecció de tots els carrers. Una de les primeres accions va ser fer arribar al veïnat d’Ascó un kit de mascaretes i guants, un total de 1.300; i s’ha fet arribar a la població tota aquella informació necessària en matèria de salut i prevenció. 

L’any de l’esperança

Després d’un any dur, s’obre una nova perspectiva, amb l’esperança d’anar recuperant certa normalitat. Amb aquest objectiu treballa l’Ajuntament d’Ascó per fer possible que aquesta realitat capgirada que hem viscut afecti amb la menor intensitat possible. 
Volem seguir estant al costat de la gent!

Comentarios
Multimedia Diari