Ascó projecta un complex lúdic amb un spa, hotel, restaurant i auditori

L'Ajuntament presenta davant d'un centenar de veïns l'ambiciosa obra, que es vol iniciar en la part final d'aquest mandat amb un cost d'entre 5 i 8 milions d'euros assumits amb fons propis

19 mayo 2017 17:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El govern local d’Ascó ha presentat davant un centenar de persones del poble el projecte més ambiciós del mandat. Es tracta d’un complex lúdic i esportiu pensat per enfortir la diversificació de l’economia local i complementar la generosa oferta d’equipaments del municipi (el pavelló, l’estadi municipal o el camp de tir olímpic).

La iniciativa es troba en la fase estudi-avantprojecte i contempla en la mateixa parcel·la un hotel amb 30 habitacions, un spa amb una piscina coberta d’uns 18 metres de llargada, un auditori amb un aforament d’unes 160 localitats, un bar-restaurant per a 200 comensals, dues pistes de pàdels cobertes, un gimnàs, una sala multi usos i un aparcament soterrat per a 70 vehicles.

El complex s’ubica a la mateixa parcel·la on hi ha les actuals piscines d’estiu, entre els carrers Margarita Sevil i Joan XXIII.

La voluntat és completar la tramitació l’any vinent -aprovació de l’avantprojecte i el projecte- i iniciar les obres el 2018. El seu cost és una incògnita tot i que l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, estima que pot oscil·lar entre els 5 i els 8 milions d’euros. Sigui quin sigui el pressupost final, l’Ajuntament l’assumirà amb recursos propis i no caldrà demanar crèdits. De fet, abunda l’alcalde, els diners per a l’obra estan reservats fa anys. La iniciativa, tanca Buidexa, és local però la visió i el servei a qui està destinat és comarcal i, fins i tot, territorial.

A més de l’obra, es traurà a concurs la concessió d’equipaments com l’hotel, el bar-restaurat i la zona d’aigües.

Una de les principals novetats del complex és l’hotel. El regidor d’Urbanisme ho justifica per l’absència de places hoteleres al municipi, un fet que obliga als visitants o col·lectius que s’apropen a Ascó a traslladar-se a altres municipis per a pernoctar.

El complex és l’evolució de dos projectes similars liderats per l’anterior govern i que no s’han arribat a executar . El primer dels dos fou licitat per l’empresa Ascó Serveis, superava els sis milions d’euros de cost i es va frenar per la fallida de la constructora. El segon projecte va sortir a licitació la primavera de 2015, amb un cost de 3,1 milions, però el nou equip de govern no el va desenvolupar l’obra i va decidir repensar de nou l’assumpte.

Comentarios
Multimedia Diari