Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ascó s'acomiada de Sant Antoni amb una última jornada de festa

Les 'corrides' de cavalls, rucs i matxos als Clots marquen cada any el final de les Festes Majors de Sant Antoni d'Ascó, que viu amb intensitat uns dies d'actes tradicionals i emblemàtics

M. Pallás

Whatsapp
Les curses als Clots, enmig del poble, es converteixen en un dels elements més emblemàtics de les Festes de Sant Antoni d´Ascó. FOTO: JOAN REVILLAS FOTO: JOAN REVILLAS

Les curses als Clots, enmig del poble, es converteixen en un dels elements més emblemàtics de les Festes de Sant Antoni d´Ascó. FOTO: JOAN REVILLAS FOTO: JOAN REVILLAS

Ahir Ascó va dir adéu a les seues Festes Majors de Sant Antoni, una celebració d’allò més emblemàtica i tradicional a les Terres de l’Ebre.

El municipi riberenc va celebrar la missa dominical de bon matí i a les 12 hores es va portar a terme un dels actes més esperats per menuts i grans: les ‘corrides’ als Clots.

Les ‘corrides’ són les curses de cavalls, matxos i rucs, que ja es van celebrar els migdies de divendres i dissabte, si bé en diumenge tenen un emplaçament molt especial: els Clots, un carrer del poble molt costerut que garanteix l’absoluta emoció per als genets i per a tot el públic assistent.

A les curses de cavalls, els guanyadors van ser: en primer lloc, Josep Martínez; en segon, Gerard Fondevila, i en tercer, Albert Raduà. En la categoria de matxos, en primer lloc va quedar Ricard Ribes; en segon, Àngel Ribes i en tercer, Miquel Jornet. Finalment, a les curses de rucs els guanyadors van resultar per aquest ordre: Hassane Bouakka, Nelson Guzmán i Karim Bouakka.


Últim ball
Després de les ‘corrides’, a la plaça del Casal els més petits van poder gaudir d’un laberint d’emocions. Tot seguit, al Casal Municipal va tenir lloc el ball de vermut amb el grup Malambo’s, amb vermut i aperitiu per a tothom. Finalment, com a última jornada, els asconencs van aplegar-se al voltant de la foguera per ballar les jotes per darrer cop aquest 2017.

A l’hora del sopar es va servir entrepà de pernil i vi a tots els assistents. Mentre es menjava, es va celebrar com cada nit un espectacle sorpresa i es va rifar un gorrinet. Per acabar, i com és tradició, es va repartir Moscato i coca de Sant Antoni.

Temas

  • EBRE

Lea También