Ascó s'acomiada de Sant Antoni amb una última jornada de festa

Les 'corrides' de cavalls, rucs i matxos als Clots marquen cada any el final de les Festes Majors de Sant Antoni d'Ascó, que viu amb intensitat uns dies d'actes tradicionals i emblemàtics

19 mayo 2017 16:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir Ascó va dir adéu a les seues Festes Majors de Sant Antoni, una celebració d’allò més emblemàtica i tradicional a les Terres de l’Ebre.

El municipi riberenc va celebrar la missa dominical de bon matí i a les 12 hores es va portar a terme un dels actes més esperats per menuts i grans: les ‘corrides’ als Clots.

Les ‘corrides’ són les curses de cavalls, matxos i rucs, que ja es van celebrar els migdies de divendres i dissabte, si bé en diumenge tenen un emplaçament molt especial: els Clots, un carrer del poble molt costerut que garanteix l’absoluta emoció per als genets i per a tot el públic assistent.

A les curses de cavalls, els guanyadors van ser: en primer lloc, Josep Martínez; en segon, Gerard Fondevila, i en tercer, Albert Raduà. En la categoria de matxos, en primer lloc va quedar Ricard Ribes; en segon, Àngel Ribes i en tercer, Miquel Jornet. Finalment, a les curses de rucs els guanyadors van resultar per aquest ordre: Hassane Bouakka, Nelson Guzmán i Karim Bouakka.


Últim ball
Després de les ‘corrides’, a la plaça del Casal els més petits van poder gaudir d’un laberint d’emocions. Tot seguit, al Casal Municipal va tenir lloc el ball de vermut amb el grup Malambo’s, amb vermut i aperitiu per a tothom. Finalment, com a última jornada, els asconencs van aplegar-se al voltant de la foguera per ballar les jotes per darrer cop aquest 2017.

A l’hora del sopar es va servir entrepà de pernil i vi a tots els assistents. Mentre es menjava, es va celebrar com cada nit un espectacle sorpresa i es va rifar un gorrinet. Per acabar, i com és tradició, es va repartir Moscato i coca de Sant Antoni.

Comentarios
Multimedia Diari