Ascó suspèn Sant Miquel i la resta d'activitats de maig

La situació actual de pandèmia i estat d’alarma no permet fer previsions a un mes vista, argumenta l'Ajuntament

14 abril 2020 13:36 | Actualizado a 14 abril 2020 13:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant la situació excepcional en la qual ens trobem, provocada per l’evolució i incidència del Covid-19, l’Ajuntament d’Ascó ha decidit anul·lar les activitats previstes pel mes de maig.

La situació actual de pandèmia i estat d’alarma no permet fer previsions a un mes vista; no sabem si s’haurà aixecat el confinament i ni si, en cas d’haver-se aixecat, es permetrà la celebració d’activitats que comportin una concentració de persones més alta de l’habitual.

La primera activitat afectada serà la Festa de Sant Miquel, prevista pel dia 2, havent decidit que serà el més prudent cancel·lar la d’enguany. La Nit Literària prevista pel dia 16 de maig queda ajornada fins que la situació es normalitzi i es programarà quan pugui celebrar-se amb les condicions de seguretat que recomanin les autoritats sanitàries.

Les que haguessin estat la XIII Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó i la 8 a edició del Tastavins, programades pels dies 23 i 24 de maig, atès que reuneixen centenars de persones i de diferents procedències, s’ha decidit anul·lar-les aquest any i començar a treballar en l’edició de 2021, pensant que és la decisió més encertada per evitar la propagació del virus i per no posar en risc les persones assistents.

Demanem comprensió a totes les persones afectades per aquesta decisió, provocada per fets aliens a la nostra voluntat, però ara toca fer un acte de responsabilitat per evitar l'expansió del virus i protegir la salut de tothom. Des de l'àrea de Festes i Cultura s’està treballant en la definició d’un nou calendari d’esdeveniments i s’emplaça a totes les asconenques i asconencs, a participar activament en les activitats que puguin programar-se amb posterioritat, quan la situació ja ho permeti.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica, s’està treballant en destinar alguns dels recursos pressupostats per la Mostra d’Arts i Oficis i el Tastavins, en la celebració d’una jornada que permeti promocionar els productors locals, comerciants i restauradors, atès que són un col·lectiu que està patint les conseqüències de la crisi sanitària actual. Aprofitant també part d’aquest pressupost, vol invertir-se en activitats i campanyes d’impacte que ajudin a promocionar els serveis, comerç local i el turisme.

Al mateix temps, volem agrair a la població la seva comprensió i la implicació amb el compliment de les mesures de prevenció davant el COVID-19 ja que entre tots ens en sortirem i pensem que de les crisis, també en surten oportunitats.

Comentarios
Multimedia Diari