Aturada l'activitat als escorxadors de Padesa per la vaga del sector

CCOO ha denunciat a Inspecció de Treball un 'tancament patronal' dels dos centres d´Amposta i Roquetes, amb 800 treballadors

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els principals escorxadors d’aus i conills de Catalunya, entre els quals hi ha l’empresa Padesa amb centres a Amposta i Roquetes, han paralitzat la seva activitat arran la vaga convocada aquest dimarts i dimecres en l’àmbit estatal per exigir millores laborals en un sector amb uns elevats nivells d’externalització i precarietat.

Una quinzena de treballadors i representants sindicals de CCOO es concentraven aquest dimarts des de les set de la matinada a les portes de Padesa a Amposta, un dels principals escorxadors d’aus del país. El piquet, però, pràcticament no ha hagut d’actuar ni informar atès que, durant aquest dimarts i dimecres, l’empresa no efectua, aparentment i segons han constatat des de l’exterior, cap activitat productiva. Només algun transportista i personal de seguretat ha entrat o sortit molt puntualment de les instal·lacions. «Això és un tancament patronal de llibre», declarava indignat des de la porta José Juan Marín, secretari d’acció sindical de la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya. És una situació, asseguren, que s’ha produït, almenys, en cinc empreses d’arreu del país i que han estat denunciades davant Inspecció de Treball: a Padesa, als dos centres de producció d’Amposta i Roquetes, on treballen unes 800 persones en total, i a Milsa, Sada –totes dues de Lleida- i Avicosan –de Cornellà de Llobregat-. Segons relaten, els directius dels escorxadors ebrencs haurien comunicat als treballadors que tancarien la producció durant els dos dies de vaga «per no tenir problemes». Al mateix temps, però, «haurien exercit coacció i pressió» sobre la plantilla «per forçar-los a recuperar aquestes hores posteriorment, fins i tot en dies festius», denuncien des del sindicat.

El bloqueig total de les negociacions del conveni del sector, que es van iniciar a principis d’any, és el principal cavall de batalla d’aquesta vaga. Els sindicats asseguren que les converses es troben en aquests moments en un «punt mort», amb posicions molt distants respecte les de la patronal. Especialment pel que fa a l’antiguitat, un capítol dins del salari que per a molts treballadors resulta vital i que les empreses volen «congelar». Tampoc hi ha acord en els increments salarials.

Comentarios
Multimedia Diari