Aturada l’entrada d’olives per un foc a la cooperativa de Santa Bàrbara

Ahir es va originar un incendi que ha afectat part de la maquinària, però els pagesos podran portar fruits a altres trulls de la comarca

14 noviembre 2017 09:40 | Actualizado a 15 noviembre 2017 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un incendi produït la matinada d’ahir dilluns obliga la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara a aturar l’entrada d’olives fins dijous. 
L’avís del foc es va rebre a les 6.50 hores, just quan entraven els primers treballadors per començar a la seua jornada a les 7 del matí a la cooperativa. 

«Van trucar-me deseguida els treballadors i al moment vam avisar els Bombers», explica al Diari el gerent de la cooperativa, Lluís Cardona. 
El foc va declarar-se en la zona on es dipositen les fulles que es destrien de les olives i, ajudat pel fort vent que està fent aquests dies, va estendre’s fins la nau de 200 metres quadrats del costat, afectant també les cintes transportadores, canonades, motors i plaques metàl·liques de l’estructura del magatzem, que van retirar-se, així com restes de pinyolada. 

«Ha afectat principalment les cintes transportadores i tenim talls elèctrics», detalla el gerent. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van destinar a les tasques d’extinció de l’incendi fins a nou dotacions. El sinistre es va considerar controlat cap a les 8.20 hores. 

Reentrada dijous
A causa del foc i la seua afectació, la cooperativa no pot rebre aquests dies olives. Cardona explica que un cop feta la valoració dels danys s’intentarà que es puguen tornar a entrar olives aquest dijous, ja que just ara és el moment àlgid d’aquest fruit. 
Malgrat això, l’entitat ha contactat amb altres cooperatives  (Soldebre, i dels pobles de Godall, la Sénia, la Galera, Ulldecona i Mas de Barberans) perquè el socis puguen portar-les allí.

Comentarios
Multimedia Diari