Aturats majors de 45 anys reben ajut per trobar feina a Tortosa

El programa Reprèn 45 ha format 25 persones en els darrers sis mesos, cinc de les quals ja han aconseguit un contracte laboral

08 abril 2018 15:21 | Actualizado a 08 abril 2018 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de 25 persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys, majoritàriament dones, s’han beneficiat del programa de formació i inserció laboral Reprèn 45, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’ha desenvolupat durant els últims sis mesos, ha estat proporcionar els recursos, la formació i les competències necessàries a les persones participants per afavorir la seva incorporació al món laboral. 

Els participants han assistit a un total de 14 sessions grupals d’orientació laboral centrades en els recursos personals, la planificació i les eines de la recerca de feina, l’entrevista de feina, la comunicació no verbal, el protocol de comportament i vestuari, primers auxilis i seguretat a la feina o l’autoocupació i l’emprenedoria.

Aquestes sessions en grup s’han alternat amb altres d’individuals i de coneixement de l’entorn productiu amb la visita a un total de 21 empreses de diferents sectors, que s’adaptaven al perfil laboral dels participants.

En concret, el programa ha beneficiat vint dones i cinc homes, amb nivells d’estudis desiguals: cinc amb ESO no finalitzat, sis amb ESO, sis amb un cicle formatiu de grau mitjà, sis amb batxillerat i dos amb estudis universitaris.

En finalitzar la formació, cinc participants ja han aconseguit un contracte laboral.

Comentarios
Multimedia Diari