Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aturats majors de 45 anys reben ajut per trobar feina a Tortosa

El programa Reprèn 45 ha format 25 persones en els darrers sis mesos, cinc de les quals ja han aconseguit un contracte laboral

Diari de Tarragona

Whatsapp
Lliurament dels diplomes als participants en el programa formatiu. FOTO: consell comarcal

Lliurament dels diplomes als participants en el programa formatiu. FOTO: consell comarcal

Un total de 25 persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys, majoritàriament dones, s’han beneficiat del programa de formació i inserció laboral Reprèn 45, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’ha desenvolupat durant els últims sis mesos, ha estat proporcionar els recursos, la formació i les competències necessàries a les persones participants per afavorir la seva incorporació al món laboral. 

Els participants han assistit a un total de 14 sessions grupals d’orientació laboral centrades en els recursos personals, la planificació i les eines de la recerca de feina, l’entrevista de feina, la comunicació no verbal, el protocol de comportament i vestuari, primers auxilis i seguretat a la feina o l’autoocupació i l’emprenedoria.

Aquestes sessions en grup s’han alternat amb altres d’individuals i de coneixement de l’entorn productiu amb la visita a un total de 21 empreses de diferents sectors, que s’adaptaven al perfil laboral dels participants.

En concret, el programa ha beneficiat vint dones i cinc homes, amb nivells d’estudis desiguals: cinc amb ESO no finalitzat, sis amb ESO, sis amb un cicle formatiu de grau mitjà, sis amb batxillerat i dos amb estudis universitaris.

En finalitzar la formació, cinc participants ja han aconseguit un contracte laboral.

Comentarios

Lea También