Aturen de forma preventiva les obres a l’illa de Buda

L’entitat SEO/BirdLife havia denunciat que l’actuació afectava la reproducció d’espècies protegides

22 junio 2018 09:34 | Actualizado a 24 junio 2018 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei de Costes de l’Estat a Tarragona ha aturat de forma preventiva les obres a l’illa de Buda. S’estava aixecant un cordó de sorra per reforçar la barra litoral de la llacuna dels Calaixos de Buda, que ha patit diversos trencaments pels temporals,  amb material aportat de la platja del Serrallo, al mateix terme municipal de Sant Jaume d’Enveja. 

L’entitat SEO/BirdLife va denunciar davant la Generalitat que l’obra s’estava duent a terme en època de reproducció d’espècies protegides, com el corriol camanegre, el xatrac comú o la tortuga babaua, en aquestes platges. Els Agents Rurals han elaborat un informe en què corroborarien aquesta situació, de manera que Costes ha decidit aturar temporalment i de forma preventiva les actuacions, a l’espera que el Departament de Territori i Sostenibilitat  de la Generalitat detalli les mesures correctores i preventives a dur a terme a la zona i poder reprendre els treballs. 

Amb tot, fonts de l’administració estatal consultades pel Diari remarquen que l’obra es va iniciar amb l’acord del Parc Natural del Delta de l’Ebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, i es comptava amb una empresa especialitzada en avaluació ambiental per supervisar els treballs. 
Costes preveu reprendre l’obra d’emergència un cop rebi les indicacions oportunes de la Generalitat per dur a terme l’actuació atenent als nous requeriments ambientals. 

Com ja va avançar el Diari, la setmana passada van arrencar els treballs per reforçar amb arena del mateix Delta, un total de 20.000 metres cúbics, la barra litoral que separa el mar de la llacuna dels Calaixos de Buda, en aquest espai protegit del delta de l’Ebre molt afectat per la regressió i que diversos temporals de llevant havien malmès.

Comentarios
Multimedia Diari