Augmenta a 67 la xifra de cabres abatudes al Port pel brot de sarna

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre insisteix que no es podrà eradicar i defensa la gestió dela crisi duta a terme

19 mayo 2017 23:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El brot de sarna que afecta la població de cabra salvatge del Massís del Port no deixa d’augmentar. El 29 de gener s’havien abatut 38 exemplars infectats i ahir la Generalitat va incrementar aquesta xifra fins a les 67 cabres abatudes, fa tot just menys d’un mes d’atorgar les autoritzacions per abatre els animals malalts. Les mateixes fonts no han pogut precisar el nombre d’exemplars de cabra salvatge malalts, però les últimes xifres aportades fa uns dies situaven en 130 els animals infectats en les Àrees Privades de Caça ubicades a l’entorn de la Reserva Nacional de Caça .

El delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha minimitzat l’aparició del brot assegurant que «sempre n’hi ha hagut» i que serà impossible d’eradicar. També ha defensat la gestió feta des de l’Administració i gestors de les àrees privades de caça per prendre mesures per a controlar-lo.

Defensa dels Agents Rurals

Sobre el conflicte obert des de molts dels sectors implicats contra el cap dels Agents Rurals al territori, Pallarès ha assegurat que la sarna l’ha fet esclatar però que «ve de lluny». El delegat ha defensat la «professionalitat» de Miquel Àngel Garcia quan fa la seva feina, però ha reconegut que rep les «pressions» d’alcaldes i entitats del territori que demanen la seva destitució. «Cal que el temps posi tranquil·litat a aquesta crisi, però abans d’actuar cal saber què ha passat», ha afegit.

L’informe elaborat pel director dels serveis d’Agricultura, Pere Vidal, que demana que s’obri un expedient al cap dels Agents Rurals, està als serveis jurídics del Departament que l’hauran de validar i considerar si és pertinent prendre alguna mesura.

Comentarios
Multimedia Diari