Augmenta l’oferta dels camps de treball d’estiu a l'Ebre

En total a les 4 comarques de l’Ebre hi haurà 6 jornades, 2 més que l’any passat, i 108 places

03 abril 2019 10:35 | Actualizado a 03 abril 2019 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Augmenta l’oferta de camps de treball a les Terres de l’Ebre per a l’estiu 2019. Sumant les quatre comarques de l’Ebre, s’oferiran un total de 108 places repartides en 6 camps de treball, 2 més que l’any passat. Tres d’aquests camps seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys), a Bot, la Fatarella i el Pinell de Brai; un serà per a joves de la resta de l’Estat (joves de 15 a 17 anys), a Riba-roja d’Ebre; i dos per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat), a l’Ampolla i l’EMD Campredó. 

Tres d’aquests sis camps de treball són nous, ja sigui pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza o pel municipi que els acull. 
La Direcció General de Joventut organitza els camps de treball a Catalunya a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre. Es tracta d’activitats de voluntariat que consisteixen en fer projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies, en període de vacances, si bé no es tracta d’una simple activitat de vacances. Són 15 dies que afavoreixen unes experiències enriquidores i proposen unes actituds i valors que ajuden els joves a desenvolupar una nova manera de fer i de viure.

Novetats
Una de les novetats és el camp de Bot, que es dedica a la recuperació i condicionament de l’Antiga Estació de Bot; i el de l’Ampolla, per a la conservació de la ja existent Bassa de Fornós, situada al mateix terme municipal, i la construcció d’una bassa d’argila adjacent menys profunda, com a hàbitat per a diferents amfibis. 

Al Pinell aquesta edició serà la primera en què es durà a terme el camp de treball ‘Camins d’història al Pinell’, ja que les dues edicions anteriors es va dur a terme el camp ‘La Lleva del Biberó’. Aquest nou camp de treball pretén continuar amb la filosofia dels anteriors, però aquest cop fer-ho des d’una vessant esportiva, treballant a través de les rutes senderistes municipals que tenen gran contingut històric (espais de la Batalla de l’Ebre).

A la tercera edició del camp de treball de la Fatarella es continua amb una segona fase de recuperació de la Font de Bingaubó, que permetrà tenir un mur de pedra en sec i adequar la zona de l’antiga bassa com a zona d’esbarjo. 

A Riba-roja d’Ebre és el tercer any que es desenvolupa, ja sigui amb menors catalans o altres cops amb joves d’altres comunitats autònomes. En aquesta edició se centrarà en la millora, manteniment, conservació i restauració del barranc i la façana fluvial.

I al camp de treball de Campredó, per segon any consecutiu, la feina tècnica se situa al voltant de la casa del Prat, un edifici medieval de notable importància històrica, amb objectiu de posar al descobert, recuperar i catalogar tot un entramat emmurallat que pot ser de notable interès arqueològic i turístic.
El període de preinscripcions per als joves va des de l’1 d’abril fins al 9 d’abril. El sorteig es farà l’11 d’abril i la publicació del resultat sortirà l’endemà, el 12. També hi ha l’opció de la inscripció directa per als que no participen en el sorteig, que serà el 7 de maig.

Comentarios
Multimedia Diari