Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Autoritzat l'inici de les obres per soterrar la línia elèctrica de la badia dels Alfacs

Territori i Sostenibilitat atorga la concessió d'ocupació del domini públic maritimoterrestre per a 24 anys

ACN

Whatsapp
La línia elèctrica que abasteix les salines, amb els pals dins l'aigua. Foto: ACN

La línia elèctrica que abasteix les salines, amb els pals dins l'aigua. Foto: ACN

El departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat l'inici de les obres de construcció de la línia elèctrica submarina d'alta tensió a la badia dels Alfacs. Els treballs s'han de fer amb un termini màxim d'execució de dos anys. La Generalitat també ha atorgat la corresponent concessió d'ocupació del domini públic maritimoterrestre per un termini de 24 anys. El traçat del cable entre les dues ribes de la badia dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) es farà en línia recta. Anirà entre el costat del canal de Sant Pere i les Salines de la Trinitat. Un petit tram, proper a les muscleres existents enfront del canal de Sant Pere, modificarà lleugerament el seu traçat per no afectar-les. 

El cable elèctric anirà soterrat a un metre de fondària sota el llit marí al llarg dels 4.600 metres centrals de la traça dins la badia dels Alfacs. Per al soterrament caldrà la intervenció d'una embarcació especial, dissenyada per aquesta finalitat. La tècnica d'instal·lació del cable és relativament de baix impacte sobre el medi. Tot i això, la Ponència Ambiental va dictar tota una sèrie de mesures preventives i correctores que s'hauran d'aplicar per minimitzar els efectes que la línia submarina pugui tenir sobre l'aigua de la badia, les muscleres, les praderies de fanerògames (Cymodocea nodosa) o altres espècies protegides com la nacra (Pinna nobbilis), un bivalve de grans dimensions.

Totes les accions les supervisarà una comissió de seguiment ambiental, que es constituirà abans de l'inici de les obres, i que estarà formada pel promotor, el departament de Territori i Sostenibilitat i el Parc Natural del Delta de l'Ebre. 

El projecte, promogut per Endesa Distribución Eléctrica SLU, assegurarà la qualitat del subministrament elèctric a la Trinitat, que actualment es veu afectat per les llevantades que desplacen o trenquen la barra del Trabucador i afecten l'actual línia aèria, i també per accidents amb els estels de surf que causen curtcircuits, aturant el pas de corrent elèctric. Un cop es posi en servei aquesta línia elèctrica, es podrà desmantellar la línia aèria que recorre el braç del Trabucador i que suposa una afectació molt alta sobre el paisatge, un risc de col·lisió per als ocells, i també un perill per als practicants d'algunes activitats com ara el kitesurf.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También