Autoritzen EbreDrone per fer tractaments aeris amb dron

La ‘startup’ ebrenca ha aconseguit el permís per actuar als camps d’arròs

29 agosto 2021 14:38 | Actualizado a 29 agosto 2021 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La startup ebrenca EbreDrone ha aconseguit l’autorització del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tal de realitzar tractaments aeris amb dron contra la Piriculariosi (Pyricularia oryzae) i l’Helminthosporiosi (Bipolaris oryzae) al cultiu de l’arròs al Delta de l’Ebre.

L’empresa, amb seu a Amposta, és pionera en aplicacions aèries en dron en agricultura i indústria que li han merescut diferents reconeixements, com ara ser de les 4 startups espanyoles seleccionades per 5G Barcelona i Wayra (Telefònica) per a desenvolupar projectes d’innovació, i porta més de dos anys fent diferents assajos de camp amb diferents productors i empreses líders del sector per tal d’incorporar la tecnologia dron al dia a dia dels pagesos.

Enguany, molts arrossaires ja han començat a fer les primeres passades del tractament aèries amb dron, sense haver de recórrer al dur treball manual ni a altres mètodes de menys precisió o que són més inconvenients pel sòl i pel cultiu. Els drons agrícoles de polvoritzar que opera EbreDrone han estat testejats entre les millors opcions tecnològiques existents al mercat i l’empresa compta amb un equip de pilots aplicadors amb experiència de camp per garantir la seguretat i l’eficàcia dels tractaments, demostrada els últims anys. Degut a la demanda creixent del sector, EbreDrone ha signat convenis de col·laboració amb diferents empreses de distribució i serveis agraris al Delta de l’Ebre, per tal de poder arribar a més clients arrossers. Entre les empreses que ofereixen tractaments amb dron destaquen la Cooperativa Arrossaires del Delta, Ebre Iteaf, Agrodelta, Servitec i Agrotec.

EbreDrone també està acompanyant directament a aquells pagesos que volen integrar la tecnologia dron per a fumigar els seus camps de forma autò-noma, assessorant-los tant en la compra, posada a punt dels equips i formació, com en el servei tècnic i de camp. D’aquesta manera, els pagesos més innovadors tenen les millors eines per a treure el màxim rendiment d’aquestes aeronaus controlades remotament. Els permet gua-nyar eficiència, reduir costos i evitar tant riscos laborals com mediambientals. 

Comentarios
Multimedia Diari