Autoritzen una startup ebrenca per a fumigar els camps d’arròs amb drons

EbreDrone és finalista d’entre més de 250 startups de la Unió Europea amb millor potencial de creixement

10 julio 2020 19:30 | Actualizado a 13 julio 2020 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’startup ebrenca EbreDrone ha aconseguit l’autorització per començar a fer tractaments de fumigació amb dron als camps d’arròs. EbreDrone havia estat pionera a nivell català i espanyol en registrar i obtindre totes les llicències per a fumigar en dron, però una legislació restrictiva amb aquesta nova tecnologia els havia impedit fer tractaments aeris. Ara se n’acaben d’autoritzar alguns tractaments de forma aèria, i ja s’han fet els tràmits amb Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura de la Generalitat per posar a volar el primer dron de fumigar plenament legal a nivell espanyol al cultiu de l’arròs del Delta de l’Ebre.

Com expliquen des de l’empresa, aquest dron elèctric, amb una capacitat de 10 litres comporta molts avantatges en tractaments d’ultra baix volum, ja que és molt ràpid (5 min./Ha), es pot automatitzar al 100% el vol de tractament i en no tenir deriva i poder aplicar damunt el cultiu és més efectiu que el mètodes tradicionals, i sense fer malbé la terra ni el propi cultiu quan s’aplica els tractaments.

De moment, els pilots d’EbreDrone, amb la titulació addicional de Pilots aplicadors de fitosanitaris, han iniciat testos amb diferents productors d’arròs del Delta, per tal de mostrar tota la capacitat per a les futures aplicacions i ja tenen dates reservades als clients per a certs tractaments, ja que es preveu una forta demanda concentrada en moments claus del cicle de l’arròs, on s’ha de tractar amb urgència i efectivitat, com ara aplicacions herbicides o fungicides.

Per altra banda, els emprenedors d’EbreDrone han aprofitat al màxim el confinament dels darrers mesos i s’han intensificat els contactes i acords a nivell internacional i, fruit d’aquests, EbreDrone ha entrat a participar del projecte europeu StartUp3, emmarcat al Programa Horizon 2020 de la Comissió Europe. Després d’incorporar-se durant el 2019 al DeepTech4Good, un programa d’acceleració d’empreses tecnològiques, van rebre una trucada d’un clúster d’empreses d’un país membre animant-los a participar a aquesta nova «Open call» amb un vídeo de presentació de l’empresa, i després de sotmetre’s a una avaluació entre les pròpies empreses que lideren el projecte internacional, han estat seleccionats com a finalistes dins de les 25 startup tecnològiques amb millor potencial de creixement. Hi han competit més de 250 empreses d’alta tecnologia de 36 països, tant de la UE com països socis. De les 14 empreses espanyoles que ho havien sol·licitat, només quatre han entrat al projecte, entre elles EbreDrone, la única representant catalana.

El projecte StartUp3 pretén seleccionar els millors potencials i els projectes més innovadors per a redefinir-los, desenvolupar-los i ajudar-los a penetrar al mercat internacional. A partir de la fase actual, EbreDrone està desenvolupant un producte d’alt valor afegit per a competir entre les desenes de propostes de les que només 5 passaran a la fase final, on apareixeran en escena els inversors, les rondes de finançament i la sortida al mercat global. Els propers mesos, per tant, seran claus en l’esdevenir d’aquesta petita empresa ebrenca.

A més, l’empresa és una de les poques espanyoles autoritzades per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria per operar vols nocturns i vols sobre ciutats, fet que els converteix en una de les poques operadores de dron espanyoles en obtindre ambdues autoritzacions especials de vol. Cal recordar que no està permès volar de nit, com tampoc volar sobre aglomeracions de persones o edificis, i els requisits que han hagut de superar per ser autoritzats són molt alts.

Comentarios
Multimedia Diari