Avancen les obres de la deixalleria de Gandesa

Actualment, la comarca de la Terra Alta és l’única de tot Catalunya que no disposa de servei de deixalleria per als seus veïns

24 enero 2019 10:47 | Actualizado a 24 enero 2019 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de la deixalleria de Gandesa avancen a bon ritme, si bé la instal·lació finalment serà una realitat enguany i no a finals del 2018 com estava previst en un principi. 

L’espai concret on s’està construint la nova deixalleria comarcal és en uns terrenys d’uns 4.000 metres quadrats, propietat de l’Ajuntament de Gandesa i cedits per a tal finalitat. Es troben a prop de la zona d’equipaments esportius del municipi, just a tocar del cementiri de Gandesa. 

La Terra Alta és l’única comarca de tot Catalunya que no té deixalleria pròpia i és per aquest motiu que la seua construcció és molt esperada. El novembre del 2016 el consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) va aprovar subvencionar la construcció de la primera deixalleria comarcal de la Terra Alta. 

Fa pocs dies, l’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal, Carles Luz, va efectuar una visita d’obres a les instal·lacions. Luz ha valorat molt positivament el servei que aquesta deixalleria donarà als terraltins. 

I és que la deixalleria evitarà els sobrecostos que suposa per a molts industrials i grans productors de la comarca haver de portar els seus residus i deixalles fins a Móra d’Ebre. 

L’obra ha tingut un cost finalment de 280.000 euros, i no de 200.000 com es preveia en un principi. L’ARC n’aporta 220.000 euros, i la diferència, 60.000 euros, l’assumeix el Consell Comarcal de la Terra Alta.

Comentarios
Multimedia Diari