Avancen les obres de la nova Casa de les Tres Cultures de Tortosa

El centre, que s’ubica en una part del Balneari del Porcar, explicarà la convivència a la ciutat de les cultures cristiana, musulmana i jueva

14 febrero 2019 11:25 | Actualizado a 14 febrero 2019 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa està treballant en la construcció de la Casa de les Tres Cultures, equipament turístic que s’ubicarà en un dels pavellons de l’antic Balneari del Porcar, a tocar del call jueu al barri de Remolins. 
Els operaris hi treballen des de fa mesos. L’actuació planteja l’enderroc d’algunes edificacions en estat ruïnós del voltant, l’adequació de tot l’espai i la creació d’un pati interior. Al centre s’explicarà la convivència durant segles a la ciutat de les cultures cristiana, musulmana i jueva. 

Així, s’aprofitarà el material audiovisual que es va crear per a l’antic Centre d’Acollida Turística (CAT) de la Generalitat, que es va construir als Portals de Ciutat i que fa temps que va tancar portes. 

Els treballs també preveuen un pas soterrat que connecta amb la font del balneari i una rampa i escales que connecten amb la resta de l’àmbit de l’antic balneari. 

La Casa de les Tres Cultures sumarà un actiu turístic a la ciutat i permetrà enllaçar els Jardins del Príncep, per on accediran els turistes que arribaran al call jueu a través de la Casa de les Tres Cultures. 

El nou equipament permetrà potenciar turísticament aquesta zona del barri de Remolins que té un dels calls jueus més interessants del país. 
La creació de la Casa de les Tres Cultures és un compromís explicitat al Pla d’Actuació Municipal (2015-2019). 

Part de l’antic balneari
La nova Casa de les Tres Cultures s’està construint en part de l’antic Balneari del Porcar. L’antic Balneari d’en Porcar té els seus orígens en el primer terç del segle XIX. El balneari, amb les aigües medicinals de la font de l’Esperança (dins de l’espai on actualment hi ha els Jardins del Príncep), es va complementar amb un casino i un teatre, construït tot just on avui hi ha la pista poliesportiva de Remolins. 
El complex va ser un espai clau per a l’oci de molts tortosins d’aquella època. 

Després de quedar en desús, el conjunt va anar variant, a més d’estar en una zona complexa amb diversos nivells. Actualment es conserva una petita torre o mirador i una paret amb arcs a tocar.

Comentarios
Multimedia Diari