Baixen els casos de violència de gènere durant el 2017

El SIAD del Baix Ebre va atendre durant l’any passat 34 víctimes, un 21% menys que el 2016

18 abril 2018 08:55 | Actualizado a 18 abril 2018 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Ebre va atendre l’any passat 34 dones víctimes de violència de gènere, un 21% menys que el 2016, segons consta a la memòria tècnica anual d’aquest servei del Consell Comarcal del Baix Ebre. Durant el 2017, el SIAD va atendre en global 214 dones i va fer 589 intervencions (un 28,8% més que el 2016). En aquestes dades no s’inclou el municipi de Tortosa que disposa de servei propi.  

D’aquestes 589 atencions, la majoria van correspondre a atencions de caràcter psicològic (422) i jurídic (161), mentre que les atencions de caràcter social només en van ser 6.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha valorat positivament la reducció dels casos de víctimes de violència de gènere a la comarca i ha explicat que l’augment de les atencions fetes pel SIAD és a causa que aquest servei d’informació i assessorament cada dia és més conegut entre les dones del Baix Ebre.

Servei públic per a les dones
El SIAD del Baix Ebre és un servei públic que atén a les dones de la comarca, proporcionant-los informació, orientació i assessorament. El seu principal objectiu és que les dones puguin gaudir dels seus drets civils i personals en llibertat i sense discriminacions.

El servei està integrat per una treballadora social, una auxiliar administrativa, una advocada i una psicòloga, que ofereixen atenció a les necessitats i problemàtiques de les dones en els àmbits jurídic, psicològic i social.

Més concretament, en l’àmbit jurídic s’assessora en situacions de crisis de parella, processos d’incapacitació o custòdia de fills, entre d’altres; en l’àmbit psicològic es fa un acompanyament en situacions de malestar emocional i es fomenten i milloren les competències comunicatives i les habilitats socials; i en l’àmbit social s’informa, orienta i assessora sobre recursos i serveis, i s’atenen situacions de violència masclista.

214 dones ateses el 2017
De les 214 dones ateses el 2017, el perfil més freqüent va correspondre al d’una dona entre 30 i 45 anys (84) i entre els 46 i 65 anys (84). Pel que fa a l’estat civil, la majoria eren casades o vivien en parella estable (73). Tot i que n’hi va haver moltes, concretament 68, que no van especificar el seu estat civil. I amb relació a la procedència, la majoria de casos atesos van correspondre a Deltebre (95), l’Ametlla de Mar (29), Roquetes (22), l’Aldea (19), l’Ampolla (16), Camarles (14) i el Perelló (12). 

Comentarios
Multimedia Diari