Baixen els robatoris a les cases però pugen a comerços i restaurants a les Terres de l'Ebre

Els delictes i les faltes es van reduir globalment un 6,27 per cent a les quatre comarques de l\'Ebre durant el 2014

19 mayo 2017 23:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A les Terres de l’Ebre es van registrar el 2014 un total de 8.539 fets penals (delictes i faltes), el que suposa un descens del 6,27 per cent respecte a l’any anterior.

La taxa de 45,19 fets delictius per cada mil habitants a l’Ebre és la tercera més baixa del país, per darrere dels Pirineus i la Catalunya central.

Segons les dades dels Mossos, l’any passat van baixar els robatoris en força a les cases (-6,42 per cent), els més habituals al territori, i els de vehicles, però van augmentar les estafes (un 23 per cent) i els robatoris a comerços (36 per cent), especialment en bars i restaurants per tal d’apoderar-se dels diners de les màquines escurabutxaques.

Pel que fa a les estafes, van a l’alça totes aquelles relacionades amb l’entorn bancari. Segons l’intendent i cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, Xavier Monclús, creixen les estafes pel clonatge de targetes de crèdit, de compres per internet amb el número de la targeta aconseguit de forma il·legal, o estafes de compres per internet des de pàgines web doblades, entre altres.

Des dels Mossos d’Esquadra, s’ha advertit de les noves formes de delinquir a través de la xarxa, i han posat en relleu les xerrades que es fan des del cos a la comunitat i escoles per donar consells en aquest àmbit.

Un dels eixos de treball dels Mossos d’Esquadra des del seu desplegament a les Terres de l’Ebre ha estat la lluita contra la delinqüència en l’àmbit rural, atès que es tracta d’un territori format per quatre comarques amb un important sector primari. I les dades en aquest àmbit van tornar a ser positives, amb una disminució del 8,14% en els fets penals comesos durant l’any passat, respecte a l’anterior.

Homicidis

Pel que fa als fets contra les persones, l’any passat hi va haver tres homicidis a les Terres de l’Ebre, davant d’un únic cas el 2013. El cas de la mort violenta d’un ciutadà holandès en una casa de la costa del Perelló, el mes d’octubre, encara està en investigació i sota secret de sumari.

El director general de la Policia, Albert Batlle, va destacar l’alt grau de resolució dels casos a la regió policial de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, els delictes contra les persones s’han resolt en un 95,8%, mentre que en els delictes contra el patrimoni han estat del 22,4 per cent, quatre punts per sobre de la mitjana catalana.

En aquest sentit, Monclús va destacar ahir la desarticulació de fins a sis grups criminals, tres d’aquests dedicats a robatoris en domicilis. A un d’aquests se li atribueixen més d’una setantena de robatoris en habitatges de localitats de costa, sobretot segones residències; un altre dels grups es dedicava a robar en habitatges de ciutats com Tortosa o Amposta pel mètode de l’escalament, i a un tercer se li atribueixen fins a un centenar de fets en habitatges de les zones interiors del territori.

Comentarios
Multimedia Diari