Baixen els robatoris violents en un 27% a l’Ebre

El conseller Buch ha detallat que a Tortosa hi ha hagut un 28% més de detencions i la resolució dels delictes ha augmentat un 1% 

14 marzo 2019 10:09 | Actualizado a 19 marzo 2019 09:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els fets delinqüencials, enguany, han baixat a Tortosa un 8% respecte l’any passat. Així ho ha constatat la reunió d’ahir de la Junta Local de Seguretat, presidida pel conseller d’Interior, Miquel Buch. 

«Tortosa és un municipi molt segur, sobretot quan compares les dades delinqüencials que existeixen a altres indrets, Tortosa està molt per sota», va declarar el conseller. «A més, la resolució dels delictes ha sumat un punt més, un 1%. Hi ha menys casos i es resolen més i, a més, hi ha un 28% més de detencions», ha afirmat. 

A les Terres de l’Ebre, la caiguda global dels robatoris amb violència se situa en un 27%, mentre que en el global de Catalunya pugen un 2,2%.
També els robatoris amb força s’han reduït globalment, però només un 2,4% (incloent domicilis, vehicles, empreses i establiments), de 165 a 161. En el cas dels domicilis, s’experimenta un petit augment del 4%, de 66 a 70 casos. Respecte aquest últim cas, les Terres de l’Ebre continuen com la regió amb on més han baixat, amb un 8,62% menys, respecte el clar increment de la mitjana catalana, que se situa en el 10,29% més. Buch ha posat en valor que «tant a la feina preventiva com en el cas que s’hagi comès algun delicte, la policia treballa per a detenir els delinqüents». El titular d’Interior ha destacat així «la col·laboració que hi ha entre la Policia Local de Tortosa i el cos de Mossos d’Esquadra, que treballen i vetllen per a tots els ciutadans i ciutadanes d’aquesta ciutat». 

Per Buch, «l’èxit d’aquestes dades és la prevenció i la resolució i això és fruit i mèrit de tots els agent que cada cop són menys però que fan una tasca impecable». 

Pel que fa als furts, Buch ha fet una crida a «combatre la reincidència, donat que la revisió legal que va haver-hi sobre aquest delicte en concret ens ha perjudicat». «Antigament quatre furts significaven presó per a la persona en qüestió, mentre que ara els quatre furts és una sanció», ha explicat.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat positivament les dades exposades en aquesta Junta Local de Seguretat. «Estem en un moment bo a nivell de seguretat i el nostre objectiu és continuar millorant-lo. La nostra preocupació és que la gent tingui seguretat i que hi hagi bona convivència. Hi ha una col·laboració i treball continu entre la Policia Local de Tortosa i el cos de Mossos d’Esquadra i també col·laborem i treballem amb els altres cossos a nivell de l’Estat».

Comentarios
Multimedia Diari