Balfegó activa 11 vaixells per pescar en pocs dies 1.500 tones de tonyina roja

L'abundància de l´estoc al Mediterrani fa preveure al grup tonyinaire amb base a l'Ametlla de Mar que podran capturar tota la quota assignada en escassament una setmana

19 mayo 2017 19:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup tonyinaire del sector de l’encerclament, Balfegó, amb base a l’Ametlla de Mar, inicia demà a la mitjanit la campanya 2016 de pesca de tonyina roja.

Enguany, l’empresa ha mobilitzat un total d’onze vaixells d’encerclament, dos de propietat, dos més amb base al port calero i set de nacionalitat francesos. A ells els acompanyarà un flota auxiliar de 14 vaixells.

Una flota amb una quota assignada de 1.500 tones de tonyina roja que realitzarà la campanya, com cada any, al calador balear. És una quota lleugerament superior a la de 2015, xifrada en 1.442 tones.

Balfegó disposa d’un mes de termini, fins al 24 de juny, per pescar vius els exemplars, que de manera immediata traslladarà en gàbies a les granges aqüícoles situades davant la costat de l’Ametlla de Mar, on s’engreixen durant un període mínim de quatre mesos.

La recuperació de l’estoc de tonyina roja en els últims anys, després d’un llarg període de sobrepesca, ha fet innecessari esgotar el termini de pesca assignat. De fet, l’any passat la campanya es va esgotar en 25 hores.

Enguany les perspectives també són positives. El director general del grup, Juan Serrano, explica al Diari que la sensació és de tranquil·litat hores abans de l’inici de la campanya. «Tenim clar que hi ha abundància de tonyina roja. Enguany totes les arts han hagut de pescar la seva quota i sabem que el ritme de pesca és molt positiu. El sector de palangre d’Almeria, per exemple, mai no havia pescat tanta quantitat de peix en tan pocs dies».

Serrano vaticina, doncs, que la quota de Balfegó es podrà capturar en una setmana, sempre que la climatologia els sigui benigne.

Augment de la pesca

D’altra banda, el grup tonyinaire preveu augmentar la seva quota de pesca els propers anys fins als 2,5 milions de quilos de tonyina roja, la capacitat actual de les seves granges d’engreix després de l’última ampliació.

Serrano estima que amb l’augment garantit, l’any vinent, d’un 20 per cent de la quota de pesca a nivell internacional i l’acord amb altres arts de pesca amb quota puguin assolir la xifra dels 2.000 milions de quilos de tonyina roja el 2017 i créixer fins a 2,5 en dos o tres anys.

Comentarios
Multimedia Diari