Balfegó busca noves instal·lacions en cremar-se el 80% de la seua nau

El virulent incendi que es va declarar divendres a la tarda no va ser controlat fins ahir de matinada. L’afectació és greu, però se’n salvà la matèria primera, amb les tonyines a la piscina

24 junio 2018 15:09 | Actualizado a 26 junio 2018 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup Balfegó ha anunciat que ja ha començat a buscar instal·lacions alternatives on seguir executant el processament de la tonyina roja amb l’objectiu que els efectes del foc que va calcinar divendres al vespre la seua nau de l’Ametlla de Mar siguen mínims. Divendres a la tarda es va declarar un greu incendi a la nau situada al quilòmetre 1.113 de l’N-340, a la plaça Polígon Industrial de l’Ametlla de Mar.

Grup Balfegó ha emès en un comunicat que «volem assenyalar que els principals actius empresarials (instal·lacions aqüícoles i reserves d’aliment de les tonyines) no s’han vist afectats i seguiran amb el seu normal funcionament. D’aquesta manera, Balfegó espera continuar amb el proveïment del producte als seus clients al més aviat possible».

L’incendi que es va declarar a les 6 de la tarda de divendres no es va donar per controlat fins a les dos de la matinada de dissabte. El foc va afectar el 80% de la instal·lació, de 4.500 metres quadrats. L’incendi fou tan virulent que va caure una part del sostre de la nau. Fins al lloc dels fets van desplaçar-se 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat dels parcs de l’Ametlla de Mar, Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa, Cambrils i Tarragona, així com dos patrulles dels Mossos d’Esquadra. 

Sense danys personals
Cal recordar que durant l’incendi els treballadors van poder sortir pel seu propi peu i no va resultar ferida cap persona. En aquest sentit, l’empresa celebra que no hi haja hagut cap dany personal en l’incendi i ha agraït la ràpida intervenció. Han quedat fora de perill la matèria primera, amb les tonyines engreixant a les piscines marítimes, i l’aliment que se’ls ha de donar. Com a molt s’haurà perdut 1,5 milions de carnada de cavalla que es guardaven a la nau.

Ahir al matí el personal del grup de suport d’estructures i col·lapses dels Bombers van revisar l’estructura de la nau principal, la qual ha col·lapsat i ha quedat totalment afectada. Les oficines, situades en un annex, i la nau frigorífica, associada a la part posterior de la principal, són les dos zones on els Bombers van poder evitar la propagació de l’incendi i no han patit danys. 

Durant tot el dia d’ahir, els Bombers es van concentrar en remullar una petita part de la nau principal, on hi havia la part de producció, i en assegurar que no pogués revifar cap punt. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va desplaçar-se la matinada de dissabte al lloc de l’incendi per interessar-se de situació i fer costat als operatius en les tasques d’extinció.

Ara, Balfegó farà un estudi de l’abast total dels desperfectes com a conseqüència de l’incendi en el menor temps possible. «Pel que fa als treballadors, proveïdors i clients, la família Balfegó vol transmetre’ls un missatge de tranquil·litat, ja que l’empresa solucionarà, mitjançant els seus recursos econòmics i humans, aquesta situació», han comunicat.

Comentarios
Multimedia Diari