Balfegó critica els consells de Sanitat

El Grup Balfegó defensa que els nivells de mercuri detectats a la tonyina roja són inferiors als permesos

10 noviembre 2019 11:40 | Actualizado a 10 noviembre 2019 11:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup tonyinaire Balfegó, el més important de Catalunya, ha rebut com una «desagradable sorpresa» les noves recomanacions de Sanitat sobre el consum de peix en nens i la proposta que s’eviti el peix blau fins als 10 anys.

Balfegó ha reclamat els estudis científics en què es basen aquests consells perquè es contradiuen amb altres anàlisis internacionals, així com els que du a terme el seu departament de I+D –en mostres de més de 700 exemplars de tonyina roja-. L’empresa tonyinaire defensa que les seves mostres detecten nivells de mercuri a la tonyina roja «molt per sota» de les quantitats permeses i que s’ha ignorat el seleni, del qual és ric aquest peix blau, que el neutralitzen.

El Grup Balfegó insisteix que la tonyina roja, en ser rica en seleni, és altament beneficiosa per a la salut, ja que es tracta d’un microelement involucrat en processos antioxidants que també neutralitza l’efecte nociu del mercuri. Alguns exemplars tenen fins a 2,69 micrograms per gram, quatre cops que altres productes de pesca. La companyia lamenta que es «generin alarmes socials» abans de posar per damunt «d’altres consideracions» els principis científics i la investigació. «Si desaconselles un consum encara que sigui per un sector de la població molt concret, ja estàs creant una alarma i estàs limitant el consum d’aquell aliment i això té una repercussió important a les empreses que el comercialitzen. S’ha d’anar amb peus de plom abans de fer una recomanació d’aquestes», ha criticat Begonya Melich, responsable d’I+D del Grup Balfegó.

Comentarios
Multimedia Diari