Balfegó inicia aquest divendres la campanya de pesca de la tonyina roja

23 mayo 2017 10:32 | Actualizado a 24 mayo 2017 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 Balfegó, el principal grup tonyinaire de Catalunya, amb seu a l'Ametlla de Mar, iniciarà divendres que ve dia 26 la campanya anual de pesca de tonyina vermella (Thunnus Thynnus) al calador balear.

Com és habitual, als dos vaixells propietat de l'empresa, (La Frau i Tio Gel Segon) s'uniran dos vaixells espanyols més, amb base a l'Ametlla de Mar (el Leonardo Brull Segon i el Gepus) i cinc més francesos, així com catorze embarcacions auxiliars.

La campanya de pesca d'aquest any del Grup Balfegó generarà 200 llocs de treball directes, segons ha informat l'empresa.

La flota disposa només d'un mes (26 de maig-24 de juny) per capturar la seva quota assignada d'aquesta espècie (1.650 tones), però, com ve sent habitual durant els últims cinc anys, Balfegó preveu que no caldrà esgotar aquest termini "a causa de l'abundància de tonyina vermella".

De fet, com recorda la companyia, en els dos anys anteriors només van caldre quatre dies de pesca efectiva per completar la seva quota.
 

Segons Balfegó, en el fet que es necessitin tan pocs dies per capturar la pesca assignada incideixen també les inversions realitzades per l'empresa per agilitar els seus processos de captura, transbord i transport a les seves piscines d'aqüicultura a l'Ametlla de Mar.
 

ICCAT, l'organisme que gestiona aquesta pesqueria internacionalment, ha incrementat la quota per al 2017 en un 20%, fins a les 23.071 tones.D'aquestes, a la UE li corresponen 13.443 tones, de les quals 4.240 han estat assignades a la flota espanyola en el seu conjunt.
 

Balfegó recorda que la quota segueix sent inferior a les 28.000 tones que havia el 2006, quan va entrar en vigor el pla de recuperació d'aquesta espècie, malgrat que el comitè científic d'ICCAT ha ratificat que els estocs s'estan recuperant

Comentarios
Multimedia Diari