Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Balfegó inicia la campanya de pesca de la tonyina roja

Es generaran 200 llocs de treball directes, amb una flota  formada per nou vaixells de capturai fins a 14 d’auxiliars

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la flota del grup tonyinaire Balfegó, al port de l’Ametlla de Mar. Foto: Joan Revillas

Imatge de la flota del grup tonyinaire Balfegó, al port de l’Ametlla de Mar. Foto: Joan Revillas

Balfegó, el principal grup tonyinaire de Catalunya, amb seu a l’Ametlla de Mar, iniciarà aquest divendres, 26 de maig, la campanya anual de pesca de tonyina roja (Thunnus Thynnus) al calador de les illes Balears

Com és habitual, als dos vaixells propietat de l’empresa (La Frau i Tio Gel Segon) s’uniran dos vaixells espanyols més, amb base al port pesquer de l’Ametlla de Mar (el Leonardo Brull Segon i el Gepus) i cinc més francesos, així com catorze embarcacions auxiliars.
La campanya de pesca d’aquest any del Grup Balfegó generarà al voltant de 200 llocs de treball directes, segons ha destacat l’empresa.

La flota disposa només d’un mes (del 26 de maig al 24 de juny) per capturar la seva quota assignada d’aquesta espècie, que és de 1.650 tones. Amb tot, com ja és habitual durant els últims cinc anys, Balfegó preveu que no caldrà esgotar aquest termini «a causa de l’abundància de tonyina roja». De fet, com recorda la companyia, en els dos anys anteriors només van caldre quatre dies de pesca efectiva per completar la seva quota.

Segons Balfegó, en el fet que es necessitin tan pocs dies per capturar la pesca assignada incideixen també les inversions realitzades per l’empresa per agilitar els seus processos de captura, transbord i transport fins a les piscines d’aqüicultura que té davant la costa de l’Ametlla de Mar.

L’ICCAT (International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas), l’organisme que gestiona la pesqueria de tonyina roja internacionalment, ha incrementat la quota per al 2017 en un 20 per cent, fins a les 23.071 tones. D’aquestes, a la Unió Europea li corresponen enguany un total de 13.443 tones, 4.240 de les quals han estat assignades a la flota espanyola en el seu conjunt.

Balfegó recorda que la quota segueix sent inferior a les 28.000 tones que hi havia el 2006, quan va entrar en vigor el pla de recuperació d’aquesta espècie, malgrat que el comitè científic de l’ICCAT ha ratificat que els estocs s’estan recuperant de forma satisfactòria.

Temas

Comentarios

Lea También