Balfegó promou el consum de tonyina vermella a 70 restaurants de Madrid

Madrid és el primer destí de les vendes nacionals de tonyina vermella de l'empresa amb seu a l'Ametlla de Mar

25 septiembre 2017 16:55 | Actualizado a 25 septiembre 2017 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup Balfegó ha iniciat avui la "I Quinzena Gastronòmica de la Tonyina Vermella" a Madrid, amb la participació d'uns 70 restaurants i l'objectiu d'impulsar el consum d'aquest peix i fomentar el seu coneixement, per evitar fraus en hostaleria o al mercat.

El director general del grup català, Juan Serrano, ha declarat, en roda de premsa, que l'objectiu de les jornades -que des de fa deu anys celebra l'empresa a diferents ciutats espanyoles- és donar a conèixer el valor gastronòmic de la tonyina vermella a través dels diferents menús.

Serrano ha subratllat que Madrid és el primer destí de les vendes nacionals de tonyina vermella de l'empresa -amb seu a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)-, a més de ressaltar l'increment de la ingesta d'aquest peix entre els consumidors espanyols.

Els responsables del grup han remarcat la importància creixent del mercat nacional dins de la seva comercialització, que arriba a més de 30 països, amb el Japó com primer destí (si se suma fresc i congelat); sol en fresc, Espanya seria el primer país de venda.

En el cas de les vendes en fresc, el co-president de Balfegó, Manel Balfegó, ha detallat que suposen 2,1 milions de tones anuals, de les que 600 tones es queden a Espanya.

Balfegó ja ha celebrat aquestes jornades durant deu anys en ciutats com Astúries, Barcelona, Alacant, València o Valladolid

Durant les jornades presentades avui, l'empresa intentarà difondre la pesca sostenible de tonyina i el seu codi QR, que aplica per fer un seguiment de la tonyina durant totes les seves etapes de producció i que és controlable pel client a través del telèfon mòbil.

També la firma pretén conscienciar contra el frau, perquè, segons Serrano, és habitual que a les peixateries es comercialitzin tonyines sense precisar el seu tipus o procedència, i segons el seu parer falta "cultura" de la tonyina.
D'una altra banda, Serrano ha apuntat que l'empresa planeja obrir una "Tunateca" a Madrid com la que ja funciona a Barcelona.

Balfegó ja ha celebrat aquestes jornades durant deu anys en ciutats com Astúries, Barcelona, Alacant, València o Valladolid.

Durant la quinzena d'aquestes jornades -que ha començat al Club Allad amb demostracions professionals i un ronqueig d'una tonyina vermella davant professionals de l'hostaleria i restauració-, se serviran menús especials als establiments participants.

Entre els cuiners, participen María Marte (Club Allard), Julián Mármol (Jou The Bunker), José Ynglada (Arahay), Ricardo Sanz (Grup Kabuki), Carlos Durán (Charlie Champagne), Eduardo Troya (El Pradal) i Julius Biernet

Comentarios
Multimedia Diari