Bandera roja a la platja Riumar per la presència de moltes meduses

El nou protocol per la Covid-19 exigeix que s’hisse la bandera roja

30 junio 2020 16:18 | Actualizado a 13 julio 2020 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja de Riumar de Deltebre aquest dimarts al matí ha hagut d’hissar la bandera roja i la bandera de meduses per la presència d’aquesta espècie a la mar. Habitualment s’hagués usat la bandera groga, però el nou protocol per la Covid-19 exigeix que s’hisse la roja. Ara, per motius de seguretat davant la pandèmia, l’espai de la Creu Roja només pot acollir durant una cura un tècnic i la persona atesa.

Com explica el regidor de platges i polítiques ambientals de l’Ajuntament de Deltebre, Joan Lucas, el fet que ha propiciat l’aparició de meduses és el mateix corrent de les aigües de la bocana del riu i l’alta temperatura de l’aigua, sobre els 25 graus. El president de Creu Roja de Deltebre, Marcos Ventura, explica que justament hi havia un campus amb xiquets a la platja, i se’ls va recomanar apartar-se igualment de la zona.

Ventura afirma que, malgrat que la medusa no provoca un gran malestar, hi ha «molt de desconeixement», i que moltes persones «agafen les meduses o juguen amb elles». «El que de veritat és perillós a Riumar és el vent de ponent, que fa moure els inflables molt alluny en pocs segons», alerta. En cas de picadura de medusa, s’ha de remullar la zona afectada amb aigua salada i, si pot ser, fresca.

Comentarios
Multimedia Diari