Batea demana que s'investigui la cessió de locals de l'ICS per al servei de rehabilitació

L'Ajuntament acusa Salut de "falsejar" documents per permetre que la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI mantingui els beneficis per prestar el servei

19 mayo 2017 23:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Batea (Terra Alta) ha demanat a Fiscalia que investigui la cessió de locals de l'Institut Català de la Salut (ICS) al municipi perquè la Fundació Terra Alta Segle XXI pugui continuar prestant el servei de rehabilitació ambulatòria i logopèdia a la comarca. El govern municipal va suspendre l'activitat a les dependències de la mateixa entitat privada al municipi per manca de llicència, decisió que va ser ratificada pel jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona. El consistori denuncia, ara, que el Departament de Salut no ha subscrit cap conveni amb la Fundació per continuar oferint el servei en un primer moment des del CAP de Gandesa i, més tard, també des del Batea.

 

En un comunicat, l'alcalde de Batea, el socialista Joaquim Paladella, demana "responsabilitats" davant el que considera uns "fets gravíssims" i "totalment inacceptables", tot considerant que "es podrien haver falsejat documents per tal que la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI pogués seguir donant un servei, amb l'objectiu de mantenir els beneficis del contracte establert entre el CATSalut i la mateixa Fundació".

 

Paladella, que reclama mesures "per tal de fer complir la legalitat de forma immediata en benefici de l'interès públic i no d'uns interessos privats", es basa en la resposta a una pregunta parlamentària al conseller de Salut, Boi Ruiz, en la qual aquest reconeix que no existeix cap conveni amb la Fundació i que la cessió del gimnàs del CAP de Batea s'ha efectuat mitjançant una resolució del director gerent de l'ICS. Per tot plegat, considera que la resposta del director territorial del Departament, Albert Gómez, emparant-se en aquest conveni de cessió per donar compliment a la resolució judicial "era mentida i estava basada en documentació que era totalment falsa o inexistent".

Comentarios
Multimedia Diari