Batea demana un cribratge massiu després de registrar una vintena de positius per coronavirus en tres dies

L'alcalde Joaquim Paladella ha enviat una carta a la consellera de Salut

14 diciembre 2020 15:56 | Actualizado a 14 diciembre 2020 16:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un brot de covid-19 ha disparat les alarmes al municpi de Batea, a la Terra Alta, on s’han registrat en tres dies més d’una vintena de positius. Hi ha desenes de veïns confinats (en una població de 1.890 habitants) i una quarantena van ser citats ahir per fer-se les proves. També es va fer aquest dilluns un cribratge a tots els alumnes d’una de les aules de l’escola. 
L’Ajuntament ha demanat al Departament de Salut que es faci un cribratge massiu al municipi. L’alcalde Joaquim Paladella ho va demanar dissabte a la gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, i aquest dilluns ho ha fet per carta a la conselleria Alba Vergés. El consistori s’ha ofert a fer-se càrrec dels costos dels testos massius a la població. «Esperem i desitgem que autoritzin i posin en marxa aquesta mesura el més aviat millor. Al mateix temps que entenguin la preocupació i angoixa per part d’aquest Ajuntament a causa de la situació actual», afirma Paladella a la carta enviada a la consellera.
A Batea han passat en tres dies de no tenir cap cas de contagi per covid-19 a registrar una vintena de positius. Segons dades oficials del Departament de Salut, són 18 els positius detectats els últims dies al municipi, però la xifra ja superava ahir la vintena, perquè alguns veïns han acudit a centres privats a fer-se les PCR. El risc de rebrot s’ha disparat gairebé als 900 punts. Salut Pública està valorant si es fan proves a tota la població. També a Vilalba dels Arcs, el risc de rebrot s’ha disparat per sobre dels 2.800 punts. En l’última setmana s’han detectat 6 casos positius, en un municipi de 625 habitants.
A les Terres de l’Ebre el risc de rebrot es manté moderat, a 84 punts i amb una velocitat de propagació de 0,97. A part de Batea i Vilalba, el risc de rebrot és alt a la Torre de l’Espanyol, Flix, Móra d’Ebre i Móra la Nova, a l’Ametlla de Mar, Tortosa, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.

Comentarios
Multimedia Diari