Batea exalta la seva tradició vinícola amb la 7a edició de la Festa del Vi

L’esdeveniment dona el tret de sortida a la festa major del municipi, que s’allargarà fins demà

06 agosto 2018 14:28 | Actualizado a 06 agosto 2018 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa del Vi de Batea exalta la tradició, mostrant que Batea és un dels pobles amb més vinya i tradició vinícola de la Terra Alta. El conreu de la vinya a Batea està documentat des de l’edat mitjana, al segle XIII, amb els pagaments de delmes als templers i hospitalers. Les porxades que fortificaven la vila-closa i acollien els mercats en temps passats, són l’escenari que en l’actualitat acullen la festa.

El municipi ha celebrat aquest passat cap de setmana, en el marc de la Festa Major de Batea, la 7a edició de la Festa del Vi, amb la Mostra de Vins com a acte principal de l’esdeveniment.

Els porxos de la plaça Major inviten cada any els participants de la festa a passejar pel nucli antic del municipi, on cellers de la població i localitats veïnes presenten el producte estrella de la comarca. 

La Mostra de Vins va tenir lloc aquest dissabte passat, i enguany va comptar amb l’actuació musical de Paula Valls, l’osonenca que amb tan sols 19 anys presentava el seu primer disc I AM.

Els actes es complementaven amb un concurs de vins casolans, amb l’objectiu de descobrir qui del poble porta un gran enòleg amagat dins seu. I paral·lelament a la mostra, se celebrava també dissabte un tast de vins a cegues al mirador del Picatxo, de la mà de ViOrigen. Activitats molt variades que giren entorn del vi i any rere any eclipsen el nucli de Batea, sempre amb moltes sorpreses.

D’altra banda ahir, diumenge, les activitats per a petits i grans continuaven. Al matí la companyia CampiQuiPugui s’encarregava d’entretenir el públic als carrers amb el seu original espectacle amb moltes sorpreses. Els ciutadans seguien així ahir al matí el rastre de l’ambulància Neenaw! Neenaw!!

Fi de festa
A la tarda, la població va poder gaudir del concert que tancava la Festa del Vi, de la mà de Joan Masdeu, artista reusenc que sona sense parar a les principals ràdios musicals catalanes. I és clar, la cirereta del pastís continuava sent el vi. Durant la tarda es podia gaudir del concret amb la millor selecció de vins de ViOrigen, maridant les tapes del Restaurant Coll del Moro.

Bona música, bon vi i bon menjar per tancar un cap de setmana intens al municipi. Un cap de setmana que reivindica la seva tradició principal, la vinícola. Una festa que naix per donar a conèixer a tothom qui s’apropi al municipi, que Batea és un poble on el vi i el món de pagesos i cellers és la seva vida i allò que els apassiona. 

La Festa del Vi, un any més, omplia els carrers de ciutadans del municipi i visitants dels voltants, en un cap de setmana molt especial per a la Terra Alta. L'esdeveniment s’inaugurava el passat divendres 3 d’agost per, un any més, donar pas a les Festes Majors de Batea, que s’han allargat durant aquests dies fins demà, dimarts 7 de juliol.

La gresca continua al municipi
Tot i que el cap de setmana de la Festa del Vi va arribar a la seva fi ahir, diumenge, la gresca continua a Batea. Havaneres, concert de rock, tobogan aquàtic, Festa Holi Colors i castell de focs, entre moltes més activitats programades per al llarg del dia d’avui i de demà, per rematar la festa.

Comentarios
Multimedia Diari