Batea porta la Generalitat a la justícia per les places de la residència de la gent gran

La majoria de grups del Parlament dóna suport a la demanda de les 30 places que hi ha pendents des de l´obertura del centre

19 mayo 2017 16:35 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Batea ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat per la concertació de les 30 places públiques de la residència de la gent gran del municipi que estan pendents des de fa cinc anys. Segons detalla l’alcalde del municipi, Joaquim Paladella, l’Ajuntament i el Departament d’Afers Socials van signar un conveni l’any 2010 per a la construcció d’una residència de la gent gran al municipi. L’Ajuntament es feia càrrec de la construcció, que va tenir un cost de 6 milions d’euros, i la Generalitat concertava 60 places públiques. Però aquesta xifra no es va complir i el Departament d’Afers Socials en va acabar concertant només la meitat, 30. Així, des del municipi s’ha insistit reiteradament en la necessitat de posar en marxa les 30 places restants. «Són necessàries per a la comarca de la Terra Alta, on hi ha llista d’espera, i les instal·lacions de la residència de Batea podrien funcionar així a ple rendiment», explica Paladella.

El Parlament de Catalunya ha aprovat diverses resolucions que instaven la Generalitat ha concertar les places, a les quals no s’ha donat compliment. «No esgotem la via política però s’ha incomplert el conveni signat i creiem que hem de defensar els nostres interessos, per això hem portat el cas a la justícia», comenta l’alcalde. El contenciós administratiu ha estat admès a tràmit.

Mentrestant, l’Ajuntament va convidar aquest divendres al municipi els diferents grups del Parlament de Catalunya perquè coneguessin sobre el terreny la situació de la residència, gestionada per Sagessa. ElConsistori va comptar amb el suport dels grups de Ciutadans, PSC, Catalunya Si que es pot, PPi la CUP, mentre que Junts per sí va excusar la seva presència però va enviar una carta al Consistori. També des de presidència del Parlament han detallat a l’Ajuntament que treballaran perquè les noves places de Batea puguin ser una realitat amb els nous pressupostos que s’estan negociant actualment a la Cambra catalana. «Si finalment és així, retirarem el recurs contenciós», ha detallat l’alcalde.

ElConsell Comarcal de la Terra Alta també té previst debatre una moció en al que es detalla la necessitat que hi ha a la comarca de noves places de residència per a la gent gran.

Comentarios
Multimedia Diari