Bel nega la privatització del servei de diàlisi de l'Hospital de Jesús

La gestió del servei s'ha adjudicat a l'empresa municipal GESAT però s'ha tret a concurs els nous equipaments i el subministres

19 mayo 2017 21:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha mostrat indignat per la denúncia de la CUP de Tortosa sobre la privatització del servei de diàlisi de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. Bel ha defensat que la gestió del servei per a les Terres de l'Ebre s'ha adjudicat a l'empresa municipal GESAT, empresa de titularitat pública, per als propers deu anys i que el consistori ha tret a concurs la construcció d'un nou edifici, on oferir aquesta assistència, que inclou el subministrament de fàrmacs, maquinària i materials, per al mateix període que la gestió. L'alcalde ha titllat de "falses" les informacions sobre una possible privatització de concessió de la gestió de la prestació. "O no saben de què parlen o actuen de mala fe", ha acusat Bel a la CUP de Tortosa.

"És una enganyifa més gran que la façana de la catedral de Tortosa. Si un diu barbaritats, falsedats o mentides, és que és un fals, un mentider, un bàrbar o un ignorant, o porta una empanada mental. Dir que el que es va licitar és una privatització del servei, crec que és mala fe". Així de contundent ha respost Ferran Bel, alcalde de Tortosa, a la denúncia pública de la CUP de Tortosa, aquest dijous, sobre la possible privatització del servei de diàlisi de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús.

L'alcalde ha assegurat que es tracta d'un concurs de subministrament que inclou la construcció del nou edifici on oferir aquesta prestació al centre sanitari i també el proveïment d'equipaments, fàrmacs, maquinària, entre altres, pel mateix termini, deu anys, pel qual l'ICS ha adjudicat a l'empresa municipal GESAT, "100% púbica", la gestió del servei. La intenció és que l'empresa adjudicatària amortitzi el cost de la construcció del nou espai.

Bel ha acusat la CUP d'aferrar-se a un "leit motiv" sobre la privatització de la sanitat que es vol vincular a "la dreta" i d'utilitzar "una mentalitat un tant anacrònica" pròpia de temps passats. "L'objectiu és dir que la dreta privatitza però és ridícul perquè aquest govern, mentre altres formacions, com la CUP, han volgut destruir l'Hospital de Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre, hem fet tot el possible per mantenir aquest model, on les ajuntaments tenen un protagonisme en la prestació de serveis sociosanitaris". Bel ha defensat aquest esquema de gestió sanitària amb participació municipal i ha animat la CUP a plantejar un model alternatiu si no hi estan d'acord.

Comentarios
Multimedia Diari