Benifallet celebrarà el 25è aniversari del pont del Llaguter

Fins fa 25 anys, els pagesos havien de creuar el riu Ebre per anar a les seues terres a l'altra riba mitjançant un pas de barca

19 mayo 2017 20:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Enguany es compleixen 25 anys de la construcció del pont del Llaguter de Benifallet, a la carretera C-12, obra que va connectar el poble amb la resta de la comarca i que es recorda com una fita important que va canviar la vida al municipi. Per commemorar aquesta efemèride, l’Ajuntament de Benifallet es troba preparant alguns actes festius que segurament s’emmarcaran en la celebració de la Firebre, el proper mes de juny, com conferències i exposicions sobre els passos de barca locals i del territori.

«Ens agradaria que vingués l’enginyer que va realitzar l’obra», explica l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret. «Les activitats seran a la vora del riu, on estava antigament el pas de barca. La nostra intenció és que la fira també tinga un contingut més turístic, coincidint amb aquest aniversari», detalla.

El pont va canviar la vida dels habitants de Benifallet, que en aquell moment es dedicaven sobretot a la pagesia i una bona part de la població tenia terres a l’altra banda del riu i l’havien de creuar diàriament amb el pas de barca per anar a treballar.

«La construcció del pont va ser un canvi radical, total, per a Benifallet. Els pagesos havien d’esperar-se abans de les 7 del matí i fer cua per pujar al pas de barca», explica l’alcaldessa. «Un cop van construir la infraestructura, ja van poder anar i tornar quan volien». I és que el trajecte durava un quart d’hora els últims anys, més l’estona d’espera per fer cua. Quan no era motoritzada i la barca funcionava amb rem, costava fins a tres quarts d’hora de creuar el riu Ebre cap a l’altra riba.

Finalment, amb l’arribada el pont, es va decidir que aquest fos anomenat el pont del Llaguter, en honor a aquells sirgadors i comerciants que pujaven fins a Mequinensa a través del riu. L’obra, en el seu moment, va suposar una inversió de 4,8 milions d’euros.

Actualment, des de fa uns 20 anys, Benifallet disposa d’un llaüt turístic que fa un recorregut per l’Ebre i que algunes vegades arriba fins a Miravet i que es converteix en un dels principals atractius turístics de la localitat, juntament amb el conjunt espeleològic de les coves. L’any passat al llaüt hi van pujar 4.235 persones. Des de Setmana Santa fins el juny funciona tots els caps de setmana i als mesos de juliol i agost es pot pujar tots els dies. El trajecte té una durada d’una hora.

Comentarios
Multimedia Diari