Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Benvinguts a Pagès potencia els productes de proximitat

Empreses del Baix Ebre, la Terra Alta, el Montsià i la Ribera d’Ebre obriran les seves portes als visitants els dies 9 i 10 de juny

Maria Noche

Whatsapp
Representants de les empreses del Baix Ebre que participaran en la iniciativa. FOTO: Joan Revillas

Representants de les empreses del Baix Ebre que participaran en la iniciativa. FOTO: Joan Revillas

Productors, restauradors i propietaris d’allotjaments del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre participaran en la tercera edició del Benvinguts a Pagès, una iniciativa que pretén potenciar els productes de proximitat a través d’un cap de setmana en què pagesos de tot Catalunya obren les portes de casa seua per ensenyar les seves explotacions.

L’esdeveniment dibuixa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor al món de la pagesia del país. Enguany els dies escollits per dur-ho a terme són el 9 i el 10 de juny

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Fundació Alícia, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

40 empreses del Baix Ebre
En el cas del Baix Ebre, una quarantena d’empreses participaran en aquesta edició. La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, destacava ahir en la presentació del projecte amb els empresaris participants que Benvinguts a Pagès és «una aposta decidida per potenciar el producte de proximitat del Baix Ebre, que posa en valor el món rural, el turisme i dóna a conèixer la nostra gastronomia. Una oportunitat per veure on es cultiva tot allò que mengem».

Una de les parts més interessants de la iniciativa és aproximar el procés de producció als visitants, amb rutes guiades a les explotacions. Negocis com L’Horta de Carme, empresa de fruita i verdura ecològica de Camarles, que participa en la iniciativa des dels inicis, ofereixen aquest tipus de visites, que en aquest cas es complementen amb una degustació dels seus productes. 

També hi participarà per tercer any consecutiu amb les seves visites Lircafruit, empresa de taronges i mandarines de Bítem, entre moltes altres. I enguany hi haurà la possibilitat de realitzar diferents activitats complementàries com un descens guiat en piragua o caiac de Miravet a Benifallet, un taller de cultiu de l’arròs o un recorregut pels arrossars del delta de l’Ebre en bicicleta elèctrica, entre altres.

En el cas de la Terra Alta, es podran visitar un total de 9 explotacions, 4 restaurants i una desena d’allotjaments; oferta que queda complementada amb activitats vinculades a l’enoturisme, el ciclisme de muntanya i els productes agroalimentaris.

També es comptarà amb la participació de 18 empreses del Montsià, com el Càmping Alfacs Bungalows d’Alcanar, Temps de Terra d’Amposta, el Musclarium de la Ràpita o el restaurant Antic Molí d’Ulldecona, entre altres.

Per últim, també hi participa la Ribera d’Ebre amb una vintena d’empreses. Durant dos dies es gaudirà de la visita a explotacions com la Granja de Flix, l’Hostal Gastronòmic La Creu, diversos allotjaments com la Casa del Castell i activitats complementàries amb la Festa de la Cirera i la Fira dels Canterers a Miravet.

Temas

Comentarios

Lea También