Bojos per Star Wars

Carlos Lamote de Grignon té una col·lecció de més de mil figuretes diferents, i el seu germà Alberto un vestit de Darth Vader, entre altres elements

19 mayo 2017 23:51 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Carlos (44 anys) i Alberto (29 anys) Lamote de Grignon són dos germans tortosins amb un nexe d’unió indissoluble: la seva passió per Star Wars. Va obrir camí el germà gran, que confessa que «sempre m’han agradat les pel·lícules i sèries de ciència-ficció, però jo quan es va estrenar el primer film de la saga tenia set anys, i no vaig anar al cinema fins al tercer, El retorn del jedi».

El moment clau perquè Carlos comencés el camí de col·leccionista va arribar quan el seu bon amic Juanjo Curto li va regalar pel seu aniversari (1983) una figureta de Star Wars «comprada a Barcelona. L’anècdota d’aquest fet és que el pare d’en Juanjo el va fer triar entre un joc electrònic o la figureta, i ell va triar el joc, però em va portar a mi la figureta.

Aquí va començar una col·lecció que actualment té més de 1.000 peces diferents». Carlos recorda com de petit «el problema era que a la nostra ciutat arribaven les figuretes en comptagotes, i quan reuníem els diners suficients, anàvem a comprar-les d’una en una». A més d’aquestes petites figures, en Carlos també en té de més grans, naus, vehicles, bèsties i espases làser, entre altres elements.

Aquesta gran afició de Carlos per Star Wars va provocar, de retruc, que Alberto també es convertís en un incondicional, d’una manera ben curiosa, com ell mateix explica: «tenia uns 10 anys. Jo no sabia que el meu germà col·leccionava aquestes figuretes de 10 centímetres, i més tard vaig saber que tenia avisats als pares perquè jo no hi tingués accés, per protegir-les», recorda divertit.

Però tot va canviar quan un dia «estant sols a casa, el meu germà va treure una capsa amb tot aquell material. Aquí va començar tot. Jo no col·lecciono figuretes, però tinc quadres, pòsters, espases, un vestit de Darth Vader a casa de mida natural... i m’estic fent un vestit de jedi».

L’afició de Carlos i Alberto per aquesta saga de ciència-ficció ha perdurat en el temps i els ha portat a viure situacions curioses, que mai oblidaran, com explica en Carlos: «fa uns mesos vam celebrar la meva boda a Sevilla, d’on és originària la meva dona, i ella em va preparar una sorpresa a l’aperitiu, on va aparèixer Darth Vader i ens va donar un diploma acreditant que som un matrimoni Sith (jedis dolents). A més, el pastís era una rèplica del Falcó Mil·lenari, la nau de Han Solo, i els amics, entre plat i plat, ens anaven portant, dintre de sobres, proves que havíem de fer per guanyar diners, i l’encarregat de portar-nos els sobres era un R2D2 inflable que ens van regalar i que tenim a casa. Abans d’això, en entrar a la sala, ens havien rebut amb els llums apagats i espases».

És tanta la fascinació dels dos germans per Star Wars, que han arribat a, com explica Alberto, «fer coses ben curioses, com per exemple, el 2007, anar i tornar en 48 hores a Londres només per visitar la 1a Convenció Europea sobre el tema i tornar carregats de figures i altres productes de Star Wars». «A més, una vegada vaig viatjar a Nova York amb un amic, i en Carlos em va donar una llista impresa amb figuretes que no tenia, i vaig haver de buscar-les i comprar-les, mentre la gent em mirava».

Per la seva part, Carlos també recorda rient que «el meu amic Juanjo va anar de viatge de noces als Estats Units, i també va marxar amb una llista. És que el problema del col·leccionisme a Espanya és que és car, i allà els preus són més assequibles».

Malgrat tot, Carlos seguirà amb la seva passió: «ara ha sortit un C3PO espectacular. Aquestes figuretes valen 200 o 250 euros, i te les has de demanar amb un any d’antelació. El que faig és anar estalviant una mica cada mes. Així és millor».

 

Pendents de 2015

Els dos germans tortosins estan pendents de l’estrena, a finals de 2015, de l’Episodi VII, que inaugurarà una nova trilogia, dirigida per J. J. Abrams.

Alberto apunta que «al principi era reticent a aquesta trilogia, perquè Star Wars és la història de Darth Vader des que neix fins que mort, però confiem amb J. J. Abrams. Esperem un argument, una trama, una acció... i també és important que hi ha escenaris i molts aspectes de les trilogies antigues».

Comentarios
Multimedia Diari