Bona campanya de la sega d'arròs al Delta amb incertesa dels preus

Unió de Pagesos i la Cambra Arrossera del Montsià esperen una bona collita, tot i que els preus s´estimaven més alts al principi

19 mayo 2017 21:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La sega de l’arròs al delta de l’Ebre es troba a mitja campanya i, per ara, les previsions continuen sent força bones i optimistes amb relació a la qualitat i quantitat del producte, tal com esperaven els pagesos al principi de la campanya ara fa tres setmanes.

«De moment està anant perfecte per les condicions climatològiques perquè està fent un temps prou estable i moderat aquestes últimes setmanes i no està plovent molt», valora al Diari el responsable del sector de l’arròs d’Unió de Pagesos, Dani Forcadell.

Atenint-se a aquestes circumstàncies actuals i amb relació a altres anys, s’espera, així doncs, arribar a les 125.000 i 130.000 tones. Aquesta xifra se situaria una mica per sobre dels paràmetres d’una campanya normal.

La primera setmana de setembre van recollir-se les varietats primerenques com l’arròs bomba, que per les seues característiques és més vulnerable a les inclemències del temps. Després, és el torn del montsianell i l’arròs llarg, i finalment les varietats tardanes com la gleva o la J Sendra es recolliran la primera setmana d’octubre.

«Les previsions respecte a la quantitat crec que sí que es compliran, les perspectives es mantenen, però encara estem a mitja campanya i fa falta veure com acabem i això serà en funció del temps», explica el president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregas.

Pel que fa a la qualitat, s’espera una collita molt bona, ja que va ser «un estiu prou bo que ha influït en la qualitat de l’arròs», segons opina al respecte Dani Forcadell.

Per una altra banda, la plaga del caragol poma no afectarà en termes generals els arrossaires, que s’han esforçat i han hagut d’invertir molts diners pel seu compte en tractaments per combatre’l.

On sí que hi ha més incertesa és en els preus de l’arròs. «Cada any és pitjor que l’anterior, perquè hem d’invertir més», diu Forcadell. «Continuem amb uns preus molt baixos respecte al que costa», assegura. Així, el preu serà de 290 euros per tona, quan el sindicat esperava arribar als 300 euros.

«En acabar la campanya ens reunirem per valorar els preus i ens posarem en contacte amb el conseller d’Agricultura o anirem a Madrid si fa falta», afirma Forcadell.

Comentarios
Multimedia Diari