Más de Ebre

Bot celebra les festes de Sant Blai

Enguany s'han recuperat els majorals i les subhastes

M. Pallás

Whatsapp
Dansada de la jota, aquest divendres a la tarda. Foto: Joan Revillas

Dansada de la jota, aquest divendres a la tarda. Foto: Joan Revillas

El municipi de Bot es troba immers en la seua Festa Major de Sant Blai des de dimecres passat.

Aquest divendres va ser un dels dies forts, amb la celebració de les clàssiques curses pedestres per atletes professionals, al migdia, i una gran sessió de la dansada, la jota tradicional, per part dels majorals de Sant Blai 2017, a la plaça de l’Església.

Enguany les festes sí que tenen majorals, fet que no sempre ocorre. Els majorals de Sant Blai han d’estar casats i s’han d’apuntar a la parròquia.Els darrers majorals que va haver van ser l’any 2012.

Divendres després de la sessió de ball amb l’Orquestra La Fania va poder veure’s el castell de focs d’articifi al parc municipal i, tot seguit, va celebrar-se més ball.

Per aquest dissabte  al matí hi ha prevista una jornada infantil al Club Esportiu de Bot, amb activitats per als més petits. El partit de futbol de festes en aquest cas es disputarà a les 16 hores entre el FC Bot i el CF Ascó B.

A les 19 hores a la plaça de l’Església tornarà a celebrar-se per tercera tarda consecutiva el ball de la dansada, però en aquesta ocasió seran els xiquets i xiquetes els protagonistes del ball.

A més de majorals, enguany hi ha rècord de pubilletes i hereus, ja que feia quasi deu anys que no hi havia tants: nou en total.

L’orquestra Mundo serà l’encarregada de posar el toc musical a les sessions de ball del vespre i la nit. Després, durant la matinada, hi haurà disco mòbil amb Dj Ferran.

Diumenge serà el dia de les dones, per Santa Àgueda. Al matí hi haurà a l’Ajuntament l’entrega del «Bastó del mando» a l’alcaldessa i les regidores; al migdia, la processó i el dinar popular; a la tarda, ball de la dansada per part de les dones, i a la nit, sessió de ball amb l’orquestra Vintage.

Tot i que es considera diumenge com l’última jornada de les festes, dilluns hi haurà sessió gratuïta de cinema al Cinema Club Esportiu Bot amb la pel·lícula 'No molestar'.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También