Bot reviu la tradició del ‘mandongo’ amb una festa per tastar els productes del porc

Mostra a les noves generacions tradicions arrelades al poble

M. P.

Whatsapp
Dos dones preparant salsitxes de forma artesanal, ahir. FOTO: J. REVILLAS

Dos dones preparant salsitxes de forma artesanal, ahir. FOTO: J. REVILLAS

Des de fa 14 anys, l’Associació La Donzella de Bot prepara la Festa del Mandongo, una jornada nascuda per fer partícips a les noves generacions de tradicions molt arrelades a aquesta població de la Terra Alta, com ara l’elaboració del mandongo i també dels dolços típics.

Enguany la festa va tenir lloc ahir al matí, arrencant la diada amb tallers populars sobre l’elaboració de salsitxes, botifarres o xorissets, entre d’altres productes fets amb la carn procedent de la matança del porc, així com un altre taller d’elaboració de casquetes (pastissets) i rodotets com els feien les àvies.

Durant tot el matí, els assistents van poder degustar un esmorzar amb les ‘talladetes’, mentre que per als més menuts van programar-se també activitats, com ara un taller de pintar cares.

I és que la jornada serveix per ensenyar als més petits d’on provenen molts plats que mengen habitualment, i com es fan de forma artesanal, tal com els obtenien les generacions passades.

La festa va incloure un mercat de productes tradicionals del territori, des del vi de la Terra Alta als formatges o les melmelades, que es va gaudir amb força bon temps. La jornada va concloure amb un dinar popular.

Comentarios

Lea También