Bruno Oro, Gisela i Quim Masferrer, noms mediàtics a l’Amposta Teatre i Dansa 2019

Un ampli calendari, amb espectacles per a tots els públics, defineix l’agenda teatral de la capital del Montsià

24 enero 2019 11:10 | Actualizado a 24 enero 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 350 persones van gaudir el dissabte passat de la primera de les obres de teatre familiar incloses dins l’Amposta Teatre i Dansa, que portarà a la capital del Montsià noms tan coneguts com Quim Masferrer, Bruno Oro o Gisela. 

La nena dels pardals, de la companyia Teatre al detall i programada per la Xarxa Amposta, va donar tret de sortida a la temporada de teatre que aquest primer semestre de l’any inclou sis espectacles infantils i familiars, tres obres de teatre per al públic adult, un espectacle de dansa i la celebració del Dia Mundial del Teatre, del Circ i del Dia Internacional de la Dansa. 

Segueix la programació per a tota la família amb Akäshia, el viatge de la llum, el 16 de febrer. L’afany per conèixer porta l’Alba a llegir tots els llibres de la seva escola, de la biblioteca del poble i quan ja no li queda res de nou per llegir, algú la posa rere la pista de la biblioteca més gran de l’Univers: La Biblioteca d’Akäshia. Per arribar-hi haurà de travessar ‘El món de les coses perdudes’ i ‘El País dels personatges sense inventar’. 

L’endemà, 17 de febrer, serà el torn per a la primera cara coneguda d’aquest cicle d’arts escèniques. Bruno Oro presenta Immortal, una comèdia dramàtica futurista on el conegut actor es desdoblarà en multitud de personatges que gaudiran, patiran o s’enfrontaran a la immortalitat. 

La senyoreta de l’Escala omplirà l’espai ampostí de teatre, música en directe, dansa i videoprojeccions el 8 de març. La Viqui, una nena del s. XXI,  pateix un conflicte de discriminació de gènere. Troba un vell llibre en què descobrirà la sorprenent història de la Caterina, una noia que per escriure lliurement va haver d’amargar-se darrere d’un nom d’home i va acabar sent una de les escriptores més destacades de la literatura catalana. 

El 17 de març arriba el xou de Gisela, Concert kids. L’exconcursant d’OT és una fada màgica, ens farà fer un viatge, acompanyada de cinc ballarins i cantants, repassant els temes infantils més populars de tots els temps. 

L’inventor d’il·lusions és una altra obra de teatre familiar que tindrà lloc el 16 març. No t’has preguntat mai qui s’inventa els jocs de mans? Qui els fabrica? Qui decideix si es poden fer en públic? Quants tipus de trucs hi ha? Com es classifiquen? Si vols saber les respostes a totes les preguntes màgiques que sempre t’has fet, no et pots perdre la visita guiada al taller laboratori de l’increïble Professor Gargot. 

El 22 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre a Amposta. L’EtcA, Escola de teatre i circ d’Amposta, vol commemorar aquesta data amb diverses activitats entorn de l’art escènica. 

En un altre espectacle per a petits i grans arriba 36 Polzades. Des de la vostra cadira gaudireu de la seva enganyosa solitud d’un curiós personatge, que es veurà alterada per una simpàtica visita, vinguda del més enllà. Espectacle de creació, sense parla, amb banda sonora original, projecció audiovisual i per a públic familiar. 

El 13 d’abril se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, malgrat que la data oficial és el 29 d’abril. Aquesta diada es viu a Amposta amb un espectacle que reunirà coreografies en els diferents espais del recinte del castell, a càrrec dels alumnes de l’escola de dansa Maria Lozano.
Tot i que encara falta determinar la data concreta, el Dia Mundial del Circ a Catalunya 2018, oficialment el 15 d’abril, a Amposta se celebrarà amb tallers de circ al carrer, exhibicions de diferents disciplines de circ a càrrec d’alumnes i professors de l’EtcA, actuacions, exposicions i presentacions. 

El 6 de juliol arribarà el mediàtic Quim Masferrer amb el seu xou Bona gent. Un homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. 

Finalment, el 13 de juliol es farà la Gala final DansAmposta. És un taller internacional de dansa, que començarà el 8 de juliol, en una experiència escènica amb la col·laboració de mestres i coreògrafs reconeguts internacionalment. 

Comentarios
Multimedia Diari