Busquen voluntaris per ajudar a combatre el caragol poma al Delta

Per retirar exemplars i fer prospeccions, entre altres tasques

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’organització SEO/BirdLife busca voluntaris que contribueixin a la seva campanya de lluita contra la plaga del caragol poma al delta de l’Ebre, on aquesta espècie invasora es menja la planta de l’arròs i destrueix l’equilibri ecològic d’aquest espai natural, ha informat aquesta ONG, que compta amb la Reserva Riet Vell a l’hemidelta dret.

Agost i setembre són dos mesos claus per a la lluita contra el caragol poma, en els que s’estudia l’extensió de la plaga en arrossars, canals de desguàs i, fins i tot, de reg, amb la finalitat de decidir les accions immediates que cal emprendre després de la collita de l’arròs al setembre.

Per a això, els voluntaris ambientals de SEO /BirdLife escruten durant aquests dos mesos una part important dels camps i canals, anotant sobre un mapa quants caragols i postes d’ous es puguin percebre.

 

Informació

Les dades es lliuren periòdicament a la Generalitat i a Forestal Catalana, l’empresa pública que executa el pla de lluita contra aquesta espècie invasora en el delta de l’Ebre, explica l’ONG en un comunicat.

Aquesta campanya contra una de les espècies exòtiques invasores presents a l’espai natural s’acompanyarà amb una activitat informativa sobre la població local i turística, explicant el perill per a l’ecosistema que representa tenir animals d’aquari –com aquest cargol que es va escapar d’una empresa que les criava– i plantes de jardineria en un espai tan sensible com el Delta i rodalia.

El cargol poma (Pomacea maculata) és una espècie de cargol aquàtic molt voraç, originària de Sud Amèrica, invasora fora de la seva zona original de distribució, i que va començar a estendre’s en el Delta després d’escapar-se d’una empresa d’importació de fauna per a aquaris el 2009.

Comentarios
Multimedia Diari