Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

CCOO convoca vaga indefinida a les nuclears al mes d’octubre

El sindicat justifica que ANAV ha rebutjat l’última proposta presentada i demana a la UGT que s’adhereixi a la mobilització

A.Caralt

Whatsapp
Els treballadors van realitzar dues jornades de vaga, els dies 13 i 20 de juny a les centrals nuclears. Foto: j. revillas

Els treballadors van realitzar dues jornades de vaga, els dies 13 i 20 de juny a les centrals nuclears. Foto: j. revillas

El sindicat CCOO ha anunciat la convocatòria d’una vaga indefinida el mes d’octubre de les empreses auxiliars de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs II. La vaga coincidirà a propòsit amb el període de recàrrega de combustible del grup nuclear Ascó II.

CCOO d’Indústria al·lega que la direcció de l’Associació Nuclear d’Ascó-Vandellòs II (ANAV) es reafirma en el document acordat a principis de juny i rebutja la proposta unitària presentada per CCOO i UGT el passat 21 de juliol, en la qual s’incorporen les peticions dels treballadors i treballadores de les empreses auxiliars de les nuclears que ens van portar a la vaga els passats dies 13 i 20 de juny.

Segons aquesta versió, la direcció d’ANAV només està disposada a incorporar un paràgraf relatiu a la comissió de seguiment, «però deixant fora l’aspecte més important per als treballadors», afirmen els sindicats.

Els treballadors demanen que se’ls garanteixi l’aplicació dels respectius convenis col·lectius i l’estabilitat de les condicions laborals, tot i els possibles canvis de contractes d’ANAV amb les empreses auxiliars prestadores de serveis. Una trentena d’empreses auxiliars treballen per a Ascó I, Ascó II i Vandellòs II, amb un total de 1.300 treballadors.

El sindicat ha pres la decisió de convocar la vaga aquesta setmana en una assemblea davant el que qualifiquen d’actitud «intransigent» de la direcció d’ANAV.
CCOO demana a la UGT que s’uneixi a la mobilització, ja que ANAV continuaria plantejant la mateixa proposta que el conjunt de treballadors de les empreses auxiliars de les nuclears van rebutjar i que ens van portar a dues jornades de vaga amb un seguiment massiu per part de les plantilles.

El secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, José M. Martín, ha explicat al Diari que els detalls de la mobilització es coneixeran el setembre però insisteix que la mobilització serà «més intensa» i indefinida.

De la mateixa manera, abans de la materialització de la vaga, el sindicat s’ha mostrat obert a continuar negociant amb l’empresa per arribar a un acord.

Temas

Comentarios

Lea También